Κορονοϊός – Γερμανία: 60χρονος έκανε 90 δόσεις του εμβολίου και πουλούσε τα πιστοποιητικά

Κορονοϊός – Γερμανία: 60χρονος έκανε 90 δόσεις του εμβολίου και πουλούσε τα πιστοποιητικά
Δοκιμή εμβολίων της ινδικής Bharat Biotech

Έως και 90 (!) δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, φέρεται να έκανε ένας 60χρονος Γερμανός, με σκοπό την πώληση των πιστοποιητικών σε πολίτες που αρνούνταν οι ίδιοι να το κάνουν.

Η σύλληψή του έγινε από τις γερμανικές Αρχές σε εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη Eilenburg στη Σαξονία, καθώς εμφανίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα για να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, οι Αρχές τού κατέσχεσαν πολλές λευκές κάρτες εμβολιασμού (τα αντίστοιχα πιστοποιητικά) και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι, τι αντίκτυπο μπορεί να είχαν για την υγεία του τόσες πολλές δόσεις και μάλιστα, διαφορετικών εμβολίων, κάτι που ωστόσο παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές σε σχέση με πλαστογραφία πιστοποιητικών εμβολιασμού τους τελευταίους μήνες.

Πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται να εμβολιαστούν, αλλά την ίδια στιγμή θέλουν να έχουν τα πιστοποιητικά που κάνουν πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση στη δημόσια ζωή και χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα, πισίνες ή χώρους εργασίας.

Η Γερμανία καταγράφει υψηλούς αριθμούς νέων μολύνσεων εδώ και εβδομάδες, ωστόσο πολλά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έληξαν την Παρασκευή (01/04). Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα καταστήματα και στα περισσότερα θέατρα, αλλά εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: The Guardian

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter