Κορονοϊός – Γερμανία: Κλείνουν καταστήματα – Απαγορεύονται οι θρησκευτικές συναθροίσεις

Κορονοϊός – Γερμανία: Κλείνουν καταστήματα – Απαγορεύονται οι θρησκευτικές συναθροίσεις

Σε κοινή δήλωση, η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων ανακοίνωσαν προ ολίγου νέα προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού:

Όλα τα καταστήματα, πλην όσων πωλούν τρόφιμα, κλείνουν. Ανοικτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, οι τράπεζες και τα πρατήρια καυσίμων.

Τα εστιατόρια επιτρέπεται να ανοίγουν μόνο μεταξύ 6:00 και 18:00, ενώ κλείνουν οι παιδικές χαρές.

Τα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα δεν πρέπει προσωρινά να προσφέρουν διανυκτερεύσεις στους τουρίστες. Επιτρέπονται μόνο οι απολύτως αναγκαίες διανυκτερεύσεις.

Οι λειτουργίες αναστέλλονται, καθώς επίσης οι συναντήσεις συλλόγων και τα ταξίδια με λεωφορεία. Η απόφαση αναφέρει συγκεκριμένα ότι «οι συναθροίσεις σε εκκλησίες, τζαμιά, συναγωγές και άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων» απαγορεύονται.

Επηρεάζονται και οι αεροπορικές συνδέσεις

Η κρίση τoυ κορονοϊού έχει εν τω μεταξύ επηρεάσει και την διεθνή εναέρια κυκλοφορία. Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης (πρωτεύουσα η Στουτγάρδη) θα σταματήσει τις επόμενες ημέρες τις πτήσεις προς και από όλα τα αεροδρόμιά του λόγω του κορονοϊού. Σε όσους έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό θα επιτραπεί μεν η επάνοδος, αλλά αν προέρχονται από περιοχές όπου έχουν πληγεί από τον κορονοϊό θα μπουν σε καραντίνα.

Αντίθετα, «η εναέρια κυκλοφορία στα μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια πρέπει να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι αερολιμένες της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, για παράδειγμα, θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ στο dpa.

Επίσης, η Lufthansa μειώνει ακόμα περισσότερο τα δρομολογιά της της λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Από αύριο Τρίτη, θα εκτελείται μόλις το 10% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 20% των ευρωπαϊκών πτήσεων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter