Κορονοϊός-Γλυφάδα: Θύελλα αντιδράσεων κατά δημάρχου που κατηγορεί εκπαιδευτικούς για τα κρούσματα

Κορονοϊός-Γλυφάδα: Θύελλα αντιδράσεων κατά δημάρχου που κατηγορεί εκπαιδευτικούς για τα κρούσματα

Μετά την τραγελαφική και ανοργάνωτη αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορoνοϊού που παρουσιάζονται τις τελευταίες μέρες σε ευρεία έκταση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία της Γλυφάδας, ο δήμαρχος βρήκε «αποδιοπομπαίους τράγους» τους εκπαιδευτικούς κατηγορώντας τους για αδιαφορία με ψευδέστατες μάλιστα αιτιάσεις.

Οι μεγάλες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και δημοτικές παρατάξεις της Γλυφάδας προέκυψαν μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο δήμαρχος για δήθεν αδιαφορία των εκπαιδευτικών να κάνουν το τεστ κορονοϊού και οι σχετικές αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή στη Γλυφάδα” μεταξύ άλλων καταγγέλλει: 

«Καλύπτει και δεν θέλει να καταδικάσει τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ. Ούτε έχει την πολιτική τόλμη να αναλάβει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και να πάρει έστω και τώρα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς λειτουργία των σχολείων. Του είναι πιο «βολικό» επικοινωνιακά να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εκπαιδευτικών με ψευδείς ισχυρισμούς τους οποίους όμως κατέρριψαν με εμπεριστατωμένες ανακοινώσεις τους, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όσο και εκπαιδευτικοί των σχολείων της πόλης μας. (Βλέπε συνημμένες ανακοινώσεις ή αναρτήσεις).»

Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου να ανακαλέσει άμεσα τις απαράδεκτες και προσβλητικές για τους εκπαιδευτικούς ανακοινώσεις και αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας που μέσα στην τεράστια αγωνία για την υγεία των μαθητών τους και των ίδιων, έχουν να αντιμετωπίσουν επιπροσθέτως και τις τελείως ανυπόστατες δυσφημιστικές καταγγελίες του κ. Δημάρχου.

Έλεος κ. Δήμαρχε. Σεβαστείτε επιτέλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές τους και τους γονείς τους. Και πάρτε έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα όπως σας έχει εισηγηθεί επανειλημμένα εδώ και αρκετό καιρό η δημοτική μας κίνηση “ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Γλυφάδα”.

Ο Δήμος Γλυφάδας στη σημερινή συγκυρία πρέπει να απαιτήσει:

• Την ΕΝΤΑΞΗ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, που δημιουργήθηκε στην πλ. Νυμφών στη Γλυφάδα το 2018, στη μάχη για την ανίχνευση του covid-19.

• Τη σύσταση τοπικής μονάδας παρακολούθησης και ελέγχου της πανδημίας με διενέργεια τακτικών και προληπτικών ελέγχων (test) στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε άλλες δομές με ευάλωτους πληθυσμούς (οίκους ευγηρίας, δομές χρονίως πασχόντων κ.λ.π.) »

Πώς απάντησαν οι εκπαιδευτικοί

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης: 

Δεν θα γίνουν οι δάσκαλοι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του κ. Παπανικολάου, Δήμαρχου Γλυφάδας Μία πρώτη απάντηση στην ανάρτηση του Δημάρχου. Μετά το κρούσμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, τόσο ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, κινητοποιηθήκαμε άμεσα για να δούμε πώς θα προασπίσουμε την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ακολουθώντας το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε, πέρα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και ο Δήμος Γλυφάδας και ζητήθηκε η διενέργεια διαγνωστικών τεστ την ίδια κιόλας ημέρα. 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Γλυφάδας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε θλίψη για τα ψέματα που αναφέρει και οργή για τους απαξιωτικούς, προς τους εκπαιδευτικούς, χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί. Ο ίδιος «νίπτει τας χείρας» του για τις αστοχίες της δημοτικής αρχής και στοχοποιεί «κουνώντας το δάχτυλο» τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου. Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια οφείλουμε να απαντήσουμε στις ανυπόστατες κατηγορίες του Δημάρχου: 

Ψέμα 1ο : «Αδιάφοροι εκπαιδευτικοί» 

Οι εκπαιδευτικοί δεν πήγαν για τη διενέργεια των τεστ, γιατί τους ζητήθηκε να πάνε σε δύο ομάδες, η πρώτη των 10 (δέκα) ατόμων στις 7:30 το πρωί και η δεύτερη των δεκαπέντε ατόμων στις 13:30. Ο Ε.Ο.Δ.Υ., η Διεύθυνση υγείας νοτίου τομέα και η Δ διεύθυνση ΠΕ έκριναν ότι το σχολείο έπρεπε να λειτουργήσει κανονικά χωρίς να ανασταλεί η λειτουργία κανενός από τα τμήματά του. Από τη στιγμή λοιπόν που υπήρχε αυτή η απόφαση όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, ως όφειλε, βρισκόταν στη σχολική μονάδα. Είναι απορίας άξιον ότι όχι μόνο εγκαλούνται αλλά λοιδορούνται από τον κ. Παπανικολάου οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εκτελούσαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες της Πολιτείας; Πώς είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να είναι και στις θέσεις τους και, το ίδιο χρονικό διάστημα, να υποβάλλονται σε τεστ; Για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε τη δημόσια εκπαίδευση υπεύθυνη στάση είναι να είμαστε στις θέσεις μας και τα παιδιά στις τάξεις τους. 

Ψέμα 2ο : «Η εκπαιδευτικός χάθηκε στο δρόμο» 

Το μήνυμα από το Δήμο Γλυφάδας προς το 5ο ΔΣ Γλυφάδας ήταν για την οδό Σαρανταπόρου στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και όχι για το κέντρο της Αθήνας (συγκεκριμένα ΓΛΥΦΑΔΑ 3/10/2020 Αρ. Πρωτ. : 111/3-10-2020 ΠΡΟΣ: Σύλλογο Διδασκόντων 5ου ΔΣ Γλυφάδας Σύλ. Γονέων&Κηδεμόνων 5ου ΔΣ Γλυφάδας Ένωση Γονέων Γλυφάδας Κα Διευθύντρια ΠΕ Δ Αθήνας Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου ΔΟΕ για τα Άνω Πατήσια όπου ήταν η σωστή διεύθυνση). Επομένως καμία εκπαιδευτικός δε χάθηκε. Έφτασε στις 13:30 και έψαχνε ένα ιατρείο που τελικά δεν υπήρχε! Την ταλαιπώρησε ο ίδιος Δήμος Γλυφάδας και μετά τη «κρέμασε στα μανταλάκια» με περισσή ευκολία ενώ ούτε και το τεστ μπόρεσε να γίνει. Φανταστείτε αν έπρεπε όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να μετακινηθούν στη λάθος διεύθυνση; Αν κρίνουμε από την στάση του Δημάρχου από τον οποίο θα περίμενε κανείς να έχει την γενναιότητα να αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη που έκανε (προγραμματισμός διενέργειας τεστ μακριά από το σχολείο και σε ώρες λειτουργίας του και ενημέρωση με λάθος διεύθυνση) δεν θα τους «ξέπλενε ούτε ο Νιαγάρας»! 

Ψέμα 3ο : «Οι εκπαιδευτικοί δεν επικοινώνησαν με τον Δήμο Γλυφάδας» 

Οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο επικοινώνησαν με τον Δήμο από την πρώτη στιγμή αλλά συνέχισαν (μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου μας) και το απόγευμα της Πέμπτης 1/10/2020 και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου με συνεχείς προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας της Προέδρου με τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δορκοφίκη και με αποστολή γραπτού μηνύματος και αίτημα για άμεση επικοινωνία μαζί της. Σε όλες τις επικοινωνίες τέθηκε, επιτακτικά, το θέμα της διενέργειας των τεστ. Ο Δήμος Γλυφάδας έκανε τη διεκπεραίωση του αιτήματος στέλνοντας τους εκπαιδευτικούς σε λανθασμένη διεύθυνση του Ε.Ο.Δ.Υ., μετά το πέρας λειτουργίας του σχολείου την Πέμπτη. Δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς του 5ου ΔΣ Γλυφάδας οι οποίοι θα του επισήμαιναν το αυτονόητο: μόνο με θαύμα θα μπορούσαν να είναι ταυτόχρονα σε δύο σημεία που απέχουν χιλιόμετρα μεταξύ τους. Μπορούσε όμως να τους κατηγορήσει που Παρασκευή μεσημέρι και μετά το πέρας των καθηκόντων τους ζούσαν με την αγωνία για τους ίδιους, τις οικογένειές του, τους μαθητές/τριες και τις οικογένειες αυτών και ο Δήμος που υποσχόταν διαγνωστικά τεστ ήταν άφαντος. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν όλη την ημέρα είτε στην τάξη είτε στο προαύλιο. Ο υποδιευθυντής ενημέρωσε έγκαιρα ότι ήταν ανέφικτο να γίνουν εν ώρα εργασίας τα τεστ στο Περιστέρι . Επίσης, εκπαιδευτικός του σχολείου έστειλε μήνυμα στο Δήμαρχο που τον ενημέρωνε ότι δεν διενεργήθηκε κανένα τεστ. Από το γραφείο του Δημάρχου την κάλεσαν και ουσιαστικά την εγκάλεσαν που έθεσε το θέμα. Άρα οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν ως όφειλαν! 

Αλήθεια, πόσο μπορεί να γίνει πιστευτό, σε όσους διάβασαν τα λεγόμενα του Δημάρχου, πως εκπαιδευτικοί που είχαν έρθει σε άμεση επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα επέδειξαν αδιαφορία για την υγεία των ίδιων και των γύρων τους; Για ποιο λόγο να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους από την πανδημία; Άπαντες (γονείς και δημοτική αρχή) γνωρίζουν ότι τα πρωτόκολλα για την προστασία των μαθητών από τον Covid-19 τηρούνται με συνέπεια τόσο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο όσο και στα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Και μάλιστα σε συνθήκες αντίξοες με πολυπληθή τμήματα μαθητών, κτιριακά προβλήματα, καθαριότητα που δεν καλύπτει όλη τη διάρκεια λειτουργείας των σχολείων, κενά εκπαιδευτικών κ.α. Μπορούν επομένως να αναρωτηθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση που ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου αν θα μπορούσαν να αδιαφορήσουν. Δεν αδιαφόρησαν λοιπόν. Ανέμεναν από τον Δήμο να κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε. Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου να ανακαλέσει άμεσα το κείμενο του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας που μέσα στην τεράστια αγωνία για την υγεία τους έχουν να αντιμετωπίσουν ανυπόστατες καταγγελίες. Καλούμε τη ΔΟΕ, την Ένωση Γονέων Γλυφάδας, το Σύλλογο γονέων του 5ου ΔΣ και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να πάρουν θέση και να βάλουν τέλος στη διαπόμπευση των εκπαιδευτικών στο πρόσωπο των οποίων θίγονται και βάλλονται όλοι οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter