Κορονοϊός: Η διασπορά και οι ΜΕΘ θα κρίνουν τις απόφασεις για το lockdown – Διαψεύσεις για το «διπλό μητρώο»

Κορονοϊός: Η διασπορά και οι ΜΕΘ θα κρίνουν τις απόφασεις για το lockdown – Διαψεύσεις για το «διπλό μητρώο»

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τοποθετήθηκε πρώτη στη σημερινή ενημέρωση _x000D_
κάνοντας λόγο για καταγραφή 255 κρούσματων στην Αττική και 213 στη _x000D_
Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο

«Η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται. Είναι εμφανές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες περιοχές της χώρας και επίσης είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρήθηκαν απ’ όλους. Δεν χρειαζόμαστε λογισμικά προηγμένης τεχνολογίας για να το καταλάβουμε. Η καθολική χρήση της μάσκας και η δραματική μείωση των επαφών μας είναι τα πιό αποτελεσματικά μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Επιτροπή μας συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ αναλύοντας τα δεδομένα. Η Επιτροπή μας θα συζητήσει και θα εισηγηθεί προτάσεις για τυχόν άρση ορισμένων μέτρων του lockdown την επόμενη εβδομάδα. Η συμπεριφορά όλων μας θα καθορίσει την τύχη μας», υπογράμμισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας επίσης ότι: «Η διασπορά στην κοινότητα και η πίεση των ΜΕΘ αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία για τις αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων».

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για τη μείωση του αριθμού των διαγνώσεων που καταγράφηκε στην Αττική και είναι της τάξεως του 30%, ενώ για τη Θεσσαλονίκη πλησίασε το 20%.

Παράλληλα, έγινε αναφορά για μείωση του Rt κάτω από τη μονάδα στις δύο Π.Ε που καταγράφουν τα περισότερα κρούσματα (δηλαδή την Αττική και τη Θεσσαλονίκη), υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το Rt είναι διαφορετικό από το ιϊκό φορτίο».

«Ένα και μόνο σύστημα καταγραφής»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, άνοιξε την τοποθέτησή του διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα περί ύπαρξης διπλού μητρώου. «Υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής για τα δημόσια και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Όλοι καταχωρούμε τα αποτελέσματα αυτό το μητρώο», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι όλα όσα γράφονται επί τούτου προκαλούν σύγχυση.

Θέση για τα εν λόγω δημοσιεύματα πήρε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζοντας τα «αβάσιμα», ενώ όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού, τοποθετήθηκε εκ νέου για 18 «κόκκινες» περιοχές στη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter