Κορονοϊός: Η ΕΛΑΣ βγάζει περιπολικά με μεγάφωνα στους δρόμους των πόλεων – Μήνυμα και στα αραβικά (Videos)

Κορονοϊός: Η ΕΛΑΣ βγάζει περιπολικά με μεγάφωνα στους δρόμους των πόλεων – Μήνυμα και στα αραβικά (Videos)

Περιπολίες με μεγάφωνα στις οποίες οι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων απαγορεύονται, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η Αστυνομία. Με το σχετικό μήνυμα, που επρόκειτο να ηχογραφηθεί χθες στις εγκαταστάσεις δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, η ΕΛ.ΑΣ. θα καλεί όσους παραβιάζουν την απαγόρευση να συμμορφώνονται με τη σύσταση.

Το σχετικό μήνυμα θα είναι ηχογραφημένο στα ελληνικά και στα αγγλικά, πιθανόν όμως και στα αραβικά προκειμένου να γίνεται κατανοητό και από αραβόφωνους μετανάστες που ζουν σε γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, στελέχη του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ήρθαν σε συνεννόηση με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου προκειμένου να βρεθεί υπάλληλος που θα μπορούσε να διαβάσει και να ηχογραφήσει το μήνυμα στα αραβικά. Για τον ίδιο λόγο έγινε με πρωτοβουλία των επικεφαλής της Αμεσης Δράσης έλεγχος στα μεγάφωνα των περιπολικών, αλλά και των μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να λυθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα.

Το μέτρο θα υλοποιηθεί όχι μόνο στην Αττική αλλά και στις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας. Κατευθυντήριες οδηγίες δόθηκαν από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής αξιωματικών όλων των νομών το πρωί της Πέμπτης. Το μέτρο μάλιστα εφαρμόστηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Πάτρα, με το πλήρωμα περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. να καλεί τους πολίτες που βρίσκονταν σε ένα από τα πάρκα της πόλης να επιστρέψουν σπίτι τους. Η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη και στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter