Κορονοϊός: Η Ελένη Γιαμαρέλλου που αθώωνε τη θεία μετάληψη δίνει οδηγίες για την πρόληψη

Κορονοϊός: Η Ελένη Γιαμαρέλλου που αθώωνε τη θεία μετάληψη δίνει οδηγίες για την πρόληψη

Όλα θα τα δούμε την περίοδο της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα. Ακόμα και διαφορετικά νούμερα κρουσμάτων από δύο μέλη της ίδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Η λοιμοξιωλόγος και ομότιμη καθηγήτρια του πανεπιστήμιου Αθήνας Ελένη Γιαμαρέλλου η οποία την περασμένη εβδομάδα με τη δήλωσή της στον Real fm «θα κοινωνήσω με πίστη στο Θεό ότι δεν κολλάω κορονοϊό» προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία αλλά και στον ιατρικό κόσμο έχει το θράσος να εμφανίζεται στον τηλεοπτικό σταθμό του συγκροτήματος Μαρινάκη, Mega, και όχι μόνο να δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και να κάνει προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου έχει πει και άλλα εξωφρενικά, όπως ότι το Aids μεταδίδεται με το σάλιο και ότι μεταδίδεται πιό εύκολα από τον κορονοϊό κάτι βέβαια που δεν ισχύουν.

Πολίτες μάλιστα έχουν αρχίσει να συλλέγουν υπογραφές κατά της Ελένης Γιαμαρέλλου για τις αντιεπιστημονικές τους δηλώσεις.

Οι διαφορές στις ανακοινώσεις

Η Ελένη Γιαμαρέλλου είναι μέλος της Επιτροπής που συνεδριάζει καθημερινά και παίρνει τις σχετικές αποφάσεις για την κρίση του κορονοϊού. Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των κρουσμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα η Γιαμαρέλλου είχε ανακοινώσει 34 νέα κρούσματα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ και της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, στην οποία συμμετείχε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 18.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται πολλά. Γιατί δύο μέλη της ίδιας επιτροπής δίνουν διαφορετικά νούμερα με διαφορά λεπτών; 

Γιατί δεν ανακοινώνονται από ποιες πόλεις προέρχονται τα κρούσματα; Και τελικά τα μετράνε όλα ή μόνο αυτά που είναι στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ;

Τις απαντήσεις τις περιμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, ο οποίος όμως φαίνεται ότι δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Τύπο όταν τα γεγονότα δυσκολεύουν. Εμείς και οι πολίτες πάντως τον περιμένουμε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter