Κορoνοϊός: Η Ελλάδα απαγορεύει την είσοδο από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ιταλία και Ισπανία

Κορoνοϊός: Η Ελλάδα απαγορεύει την είσοδο από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ιταλία και Ισπανία

Κλείνει τα σύνορά της η Ελλάδα, θέτοντας ταξιδιωτικό φραγμό με το εξωτερικό, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού.

 Διακόπτονται κάθε είδους μεταφορικές συνδέσεις (αεροπορικές, θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και οδικές) με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ιταλία και την Ισπανία. Από τον περιορισμό εξαιρείται η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος προσώπων στην ελληνική επικράτεια από τις χώρες αυτές, ενώ δεν επιτρέπεται ο κατάπλους επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής, όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής, σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά . Επίσης, από τη Ιταλία απαγορεύεται και ο κατάπλους στην ελληνική Επικράτεια ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Οι απαγορεύσεις θα διαρκέσουν έως και τις 15 Απριλίου 2020. Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να αυστηροποιήσει τα μέτρα για την αποτροπή μεγαλύτερης διασποράς των κρουσμάτων από τον κορονοϊό. Αργά το απόγευμα της Κυριακής εκδόθηκε η απόφαση (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18170-15.3.2020) για την «επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με το εξωτερικό και κατάπλου πλοίων αναψυχής προς περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού CΟVID-19». Την απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο περιορισμός εισόδου στη χώρα μας , όσον αφορά στην Αλβανία, δεν ισχύει για Έλληνες πολίτες, κατόχους Ειδικού Δελτίου Ταυτότητος Ομογενούς, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα , ενώ όσον αφορά στη Βόρειο Μακεδονία για τους Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα. Επίσης ο προσωρινός περιορισμός της θαλάσσιας σύνδεσης με την Ιταλία δεν καταλαμβάνει φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κοινή Υπουργική Απόφαση διευκρινίζεται ότι αυτές οι προβλέψεις δεν εμποδίζουν την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες που αφορά η απαγόρευση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter