Κορονοϊός: Η Ιαπωνία θα ζητά αρνητικό τεστ στους ταξιδιώτες από την Κίνα όπου «γεμίζουν» πάλι τα νοσοκομεία (Video)

Κορονοϊός: Η Ιαπωνία θα ζητά αρνητικό τεστ στους ταξιδιώτες από την Κίνα όπου «γεμίζουν» πάλι τα νοσοκομεία (Video)

Οι αρχές της Ιαπωνίας θα απαιτούν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα, λόγω της ταχείας εξάπλωσης του ιού στη χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων, μετέδωσε την Τρίτη το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο FNN («Fuji News Network»).

Δείτε επίσης: Κίνα-Κορονοίος: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου

Η κυβέρνηση στο Τόκιο σκοπεύει το μέτρο αυτό να επιβληθεί από την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου.

Η απότομη άρση της πολιτικής «zero COVID» —εξάλειψης του ιού— που εφάρμοζε το Πεκίνο στις αρχές Δεκεμβρίου έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, παρά την απουσία αξιόπιστων επίσημων δεδομένων, κι εκφράζονται από διάφορες πλευρές ανησυχίες πως θα εμφανιστούν νέες παραλλαγές, δυνητικά πιο επικίνδυνες.

Έναν θάνατο ανακοίνωσε το Πεκίνο

Το κινεζικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες Δευτέρα υπέκυψε ένας ασθενής εξαιτίας της COVID-19, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 5.242 νεκρούς από την εκδήλωσή της στα τέλη του 2019 στο γιγαντιαίο κράτος 1,41 δισεκ. κατοίκων.

Στις αρχές του μήνα, η πολιτική «zero COVID» —εξάλειψης της ασθένειας—, που εφαρμοζόταν από τις αρχές του 2020 έλαβε απότομα τέλος, εν μέσω διεθνών πιέσεων και των μεγαλύτερων διαδηλώσεων στην Κίνα αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ το 2012.

Η αναστροφή αυτή σημαίνει πως ο SARS-CoV-2 εξαπλώνεται ανεξέλεγκτος στη χώρα.

Μολαταύτα, ο θάνατος που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο πρώτος έπειτα από επτά ημέρες, γεγονός που επιτείνει τις αμφιβολίες ειδικών και πολιτών για την αξιοπιστία των δημόσιων δεδομένων. Τα στοιχεία που ανακοινώνονται από την Εθνική Επιτροπή Υγείας (το υπουργείο Υγείας) δεν έχουν καμία σχέση με την εμπειρία κρατών με πολύ μικρότερους πληθυσμούς αφού αποφάσισαν να ξανανοίξουν τις οικονομίες τους.

Γιατροί λένε ότι νοσοκομεία ξεχειλίζουν, νοσηλεύουν πενταπλάσιους ως εξαπλάσιους ασθενείς από το φυσιολογικό, κυρίως ηλικιωμένους. Ξένοι ειδικοί εκτιμούν πως καταγράφονται εκατομμύρια μολύνσεις από τον ιό σε ημερήσια βάση και προεξοφλούν πως οι θάνατοι θα φθάσουν, αν δεν ξεπεράσουν, το εκατομμύριο μέσα στο 2023. Μολαταύτα, οι αρχές μοιάζουν αποφασισμένες να άρουν όλα τα μέτρα, θορυβημένες από την απόγνωση των πολιτών εξαιτίας σχεδόν τριών χρόνων αλλεπάλληλων lockdowns.

Προχωρώντας σε ακόμη μια μείζονα κίνηση προς την άρση των συνοριακών περιορισμών, που πανηγυρίστηκε από τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα, το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες βράδυ πως δεν θα ζητεί πλέον από τους ταξιδιώτες να τίθενται σε καραντίνα μετά την άφιξή τους από την 8η Ιανουαρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter