Κορονοϊός: Η Ισπανία ανακοίνωσε περισσότερους από 400 θανάτους το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: Η Ισπανία ανακοίνωσε περισσότερους από 400 θανάτους το τελευταίο 24ωρο

Η Ισπανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα περισσότερους από 400 θανάτους από Covid-19,_x000D_
ο υψηλότερος αριθμός του δεύτερου κύματος μέχρι τώρα, ωστόσο η πανδημία_x000D_
έχει μπει στη φάση της «σταθεροποίησης», εκτιμά ο επικεφαλής _x000D_
επιδημιολόγος της κυβέρνησης, Φερνάντο Σιμόν.

Με τους 411 νέους θανάτους, τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 39.756. «Είναι πιθανό (ο αριθμός των θανάτων) να συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες», όμως «βλέπουμε ότι υπάρχει ξεκάθαρη σταθεροποίηση τις τελευταίες ημέρες» σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μολύνσεων, εξήγησε ο Σιμόν, που είναι διευθυντής του κέντρου επειγουσών υγειονομικών καταστάσεων στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, εδώ και αρκετές ημέρες ο ρυθμός των μολύνσεων ανά 14 ημέρες «έχει σταθεροποιηθεί» γύρω στις 525 ανά 100.000 κατοίκους. «Δεν γνωρίζουμε αν (αυτή η τάση) θα διατηρηθεί, ελπίζουμε πως ναι», πρόσθεσε. Ο επιδημιολόγος υποστήριξε ότι ήδη παρατηρούνται τα αποτελέσματα των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην Ισπανία από τις 25 Οκτωβρίου, όπως ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας σχεδόν σε όλη τη χώρα. Πολλές περιφέρειες απέκλεισαν την πρόσβαση στο έδαφός τους ή διέταξαν να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια.

Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλια απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένης καραντίνας, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να διαπιστωθεί πρώτα τι αποτέλεσμα θα φέρουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. Η Ισπανία έχει καταγράψει περίπου 1,4 εκατομμύριο κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, έναν από τους υψηλότερους αριθμούς στην Ευρώπη.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter