Κορονοϊός: Η κυβέρνηση άρον-άρον έκλεισε, όπως είχε ανοίξει πρόσφατα, τα σύνορα με Σερβία

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση άρον-άρον έκλεισε, όπως είχε ανοίξει πρόσφατα, τα σύνορα με Σερβία

Αναστέλλεται από αύριο μέχρι τις 15 Ιουλίου η πρόσβαση υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αριστοτελία Πελώνη, καθώς πλέον η χώρα αυτή των Βαλκανίων μέτρησε πάνω από 300 κρούσματα και 11 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο!  

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου», δήλωσε η κα Πελώνη.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της.

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης», ανακοίνωσε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση προ ημερών, και κατ[ απαίτηση των ξενοδόχων, άνοιξε τα σύνορα με τη Σερβία επιτρέποντας ακόμα και παράτυπα για λίγες ώρες -πριν εκδώσει την απαιτούμενη άδεια- σε χιλιάδες εκδρομές της χώρας να εισέλθουν από τον Προμαχώνα.

Από το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, γινόταν απλή (!) ταυτοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών και όχι πλήρης καταγραφή, ενώ κατ’ εκτίμηση διέρχονταν από 12.000 ως 18.000 άτομα τη μέρα ενώ οι Σέρβοι πολίτες -οι οποίοι καταγράφονται- που πέρασαν το τελευταίο δεκαήμερο είναι 13.211 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου. στο τέλος Ιουνίου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter