Κορονοϊός: Η “V-Day” έφτασε για την Βρετανία – Ξεκινάει το πρόγραμμα εμβολιασμού

Κορονοϊός: Η “V-Day” έφτασε για την Βρετανία – Ξεκινάει το πρόγραμμα εμβολιασμού

Η μεγάλη ημέρα για τη Βρετανία ή αλλιώς η “V-Day” όπως την ονόμασαν έφτασε. 

Οι πρώτοι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμοι να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς ξεκινά από σήμερα το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού.

Περίπου 70 νοσοκομειακά κέντρα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζονται να δώσουν το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech σε άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών και σε άτομα που ανήκουν στο προσωπικό υγείας και φροντίδας.

Διαβάστε επίσηςΚορονοϊός: Μια 90χρονη Βρετανίδα έκανε το πρώτο εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech (Video)

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της Pfizer αφού οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τη χρήση του την περασμένη εβδομάδα.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή» και κάλεσε τους πάντες να συμβάλλουν στην επιτυχία του εμβολιαστική προγράμματος, αλλά και να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό.

Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό στη Βρετανία.

Εκείνοι που χορηγούν το εμβόλιο θα είναι και οι πρώτοι που θα το κάνουν στη Σκωτία, ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα είναι πρώτοι στη σειρά στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα τεράστιο βήμα προόδου στον αγώνα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του κορονοϊού» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ωστόσο κάλεσε τους Βρετανούς να συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα κατά την εξάπλωση της πανδημίας για όσο διαρκεί ο εμβολιασμός.

«Καθώς το πρόγραμμα αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, είναι τόσο σημαντικό όσο ποτέ να ακολουθείτε το Χειμερινό Σχέδιο Covid – ακολουθώντας τους κανόνες στην περιοχή σας και να θυμάστε τα βασικά για τα χέρια, το πρόσωπο και το χώρο» τόνισε.

Κατά την άφιξή τους, τα εμβόλια αφαιρέθηκαν από τα κουτιά τους με τον ξηρό πάγο από έναν τεχνικό φαρμάκων που φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, και τοποθετήθηκαν σε ένα ψυγείο όπου πρέπει να διατηρηθούν σε θερμοκρασία -70 βαθμών.

Οι αρχές αναμένουν να εμβολιάσουν από τώρα και μέχρι την άνοιξη τις εννέα κατηγορίες που έχουν ορίσει, και περιλαμβάνουν τους άνω των 50 ετών, τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες. Αυτοί αντιπροσωπεύουν το 99% των ασθενών που πέθαναν.

Η Βρετανία εξασφάλισε αρχικά 800.000 δόσεις του εμβολίου, αλλά έχει παραγγείλει συνολικά 40 εκατομμύρια, δηλαδή για 20 εκατομμύρια άτομα καθώς χρειάζονται δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων.

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, 94 ετών, και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, θα εμβολιαστούν προσεχώς. Μπορεί μάλιστα να εμβολιαστούν δημοσίως προκειμένου να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμβολιασθούν και να αντικρούσουν όσους τάσσονται κατά των εμβολίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter