Κορονοϊός-ΗΠΑ: «Καμπανάκι» Φάουτσι για εκτίναξη κρουσμάτων μετά τη Γιορτή των Ευχαριστιών

Κορονοϊός-ΗΠΑ: «Καμπανάκι» Φάουτσι για εκτίναξη κρουσμάτων μετά τη Γιορτή των Ευχαριστιών

Ο Αντονι Φάουτσι προειδοποιεί για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 μετά την Γιορτή των Ευχαριστιών που συνοδεύθηκε από την μετακίνηση εκατομμυρίων Αμερικανών στην χώρα.

«Σε δύο ή τρεις εβδομάδες, θα δούμε νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς», προειδοποίησε ο διευθυντής Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων και ένας από τους πλέον σεβαστούς επιστήμονες των ΗΠΑ στο δίκτυο ABC.

Τουλάχιστον 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι ταξίδεψαν αεροπορικώς εντός των ΗΠΑ την παραμονή της Γιορτής των Ευχαριστιών, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας TSA, η οποία είναι επιφορτισμένη με τους ελέγχους ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια.

«Αυτό το σαββατοκύριακο, με όλες αυτές τις μετακινήσεις, μας ανησυχεί», δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας Υγείας Μπρετ Τζιρουά στο CNN. «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία γνωρίζουν μία κορύφωση και βρίσκονται στις 95.000 περίπου. Περί το 20% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι περιστατικά Covid, κατά συνέπεια, είναι μία πολύ επικίνδυνη περίοδος», πρόσθεσε.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί σε 46 αμερικανικές πολιτείες, ανάμεσά τους η Νεβάδα, το Οχάιο, η Πενσιλβάνια, σύμφωνα με στοιχεία της Washington Post.

Η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο, περισσότερους των 266.000, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν την Παρασκευή το φράγμα των 13 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στην συγκυρία αυτή, ο δρ Φάουτσι εξήγησε ότι δεν προβλέπεται χαλάρωση των συστάσεων για αποφυγή των μετακινήσεων ή των περιοριστικών μέτρων πριν από τα Χριστούγεννα.

Στην Καλιφόρνια, νέα περιοριστικά μέτρα ετέθησαν σε ισχύ απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων: απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ στο Λος Αντζελες απαγορεύονται οι περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις από την Δευτέρα.

«Κλείστε τα μπαρ και κρατήστε ανοικτά τα σχολεία», συμβουλεύει ο Αντονι Φάουτσι, ο οποίος ωστόσο ενθαρρύνει τους συμπολίτες του λέγοντας ότι ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ήδη από τον Δεκέμβριο για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «η διαδικασία ανάπτυξης αυτού του εμβολίου έχει γίνει με επιστημονική αυστηρότητα. Η ασφάλεια δεν έχει διακυβευθεί», διαβεβαίωσε.

Πολλά αμερικανικά μέσα δημοσίευσαν σήμερα την πληροφορία ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των BioNTech /Pfizer (τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του οποίου δείχνουν αποτελεσματικότητα 95%) έφθασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Βέλγιο.

«Είναι ένα εμβόλιο ικανό να σώσει ζωές. Με αυτόν τον τρόπο θα νικήσουμε την πανδημία. Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ», δήλωσε ο Μπρετ Τζιρουά

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter