Κορονοϊός: Ιατρικές ενισχύσεις από Γαλλία και Λουξεμβούργο στην Πορτογαλία

Κορονοϊός: Ιατρικές ενισχύσεις από Γαλλία και Λουξεμβούργο στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία θα υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα δύο ομάδες γιατρών, ενισχύσεις που στέλνουν στη χώρα η Γαλλία και το Λουξεμβούργο προκειμένου να βοηθήσουν τα νοσοκομεία τα οποία έχουν φτάσει στα όριά τους λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών με Covid-19, ανακοίνωσε η κυβέρνηση απόψε.

Το υπουργείο Υγείας αποδέχτηκε την προσφορά βοήθειας από τις κυβερνήσεις του Λουξεμβούργου και της Γαλλίας, με στόχο να υποστηριχθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

Ένας Γάλλος γιατρός και τρεις νοσηλευτές θα σταλούν στο νοσοκομείο της Αλμάντα, στα νότια προάστια της Λισαβόνας. Η ομάδα του Λουξεμβούργου, αποτελούμενη από δύο γιατρούς και δύο νοσηλευτές, θα βοηθήσει στο νοσοκομείο της Εβόρα, στα νοτιοανατολικά, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας. Οι δύο ομάδες αναμένονται στην Πορτογαλία την επόμενη εβδομάδα και θα παραμείνουν για 15 ημέρες.

Η Πορτογαλία είναι από τον Ιανουάριο η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία σε όλον τον κόσμο, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Έχει ήδη δεχτεί βοήθεια από τη Γερμανία, που έστειλε μια ομάδα 26 στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι εργάζονται σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας οκτώ κλινών σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο της Λισαβόνας. Η Αυστρία και η περιφέρεια της Γαλικίας, στη γειτονική Ισπανία, προσφέρθηκαν να πάρουν ορισμένους ασθενείς για να ανακουφίσουν τα τοπικά νοσοκομεία, όμως η μεταφορά τους στο εξωτερικό παραμένει η ύστατη λύση.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter