Κορονοϊός – Ισραήλ: Πυρηνικό καταφύγιο μετατράπηκε σε συντονιστικό κέντρο

Κορονοϊός – Ισραήλ: Πυρηνικό καταφύγιο μετατράπηκε σε συντονιστικό κέντρο

Πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ άνοιξε με σκοπό να μετατραπεί σε κέντρο συντονισμού της εκστρατείας καταπολέμησης του κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα καταφύγιο το οποίο χτίστηκε πριν από μία δεκαετία, όταν βρισκόταν στα ύψη η πολεμική ένταση με το Ιράν και εξαιτίας της ανταλλαγής πυραύλων με τη Χεζμπολάχ και την Χαμάς.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, το καταφύγιο περιλαμβάνει χώρους ενδιαίτησης και υποδομές επιτελικής διαχείρισης, ενώ έχει εύκολη πρόσβαση από και προς το κτηριακό συγκρότημα της κυβέρνησης και τις υπώρειες των λόφων στα δυτικά, που οδηγούν στο Τελ Αβίβ.

«Το καταφύγιο είναι άλλο ένα εργαλείο για τη διαχείριση, τον εντοπισμό και την εποπτεία. Αντιλαμβανόμαστε κάλλιστα πως η κρίση αυτή θα μας συνοδεύει για μία παρατεταμένη περίοδο ακόμη», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, που δεν θέλησαν να κατονομασθούν.

Ο υπουργός Αμύνης Ναφτάλι Μπένετ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του ανοίγματος του καταφυγίου, δηλώνοντας σε ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό πως «δεν είναι σημαντικό για την κρίση. Δεν βρισκόμαστε υπό πυραυλική επίθεση για να χρειάζεται να χωθούμε στα υπόγεια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter