Kορονοϊός: Ιταλία και Ρωσία κλείνουν τα σύνορά τους για τουρίστες και ταξιδιώτες από την Κίνα

Kορονοϊός: Ιταλία και Ρωσία κλείνουν τα σύνορά τους για τουρίστες και ταξιδιώτες από την Κίνα

Πληθαίνουν οι χώρες που κλείνουν την είσοδο ή σκληραίνουν τα μέτρα τους όσον αφορά τους επισκέπτες ή όσους ταξιδεύουν από την Κίνα προς το εσωτερικό τους, καθώς τόσο η Ιταλία όσο και η Ρωσία εξήγγειλαν σχετικά μέτρα που αφορούν την βίζα αυτών των ταξιδιωτών.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει την έκδοση βίζας σε Κινέζους πολίτες μέχρι να ξεπεραστεί η κρισιμότερη φάση της εξάπλωσης του κοροναϊού. Θα συνεχίσει να παρέχεται βίζα μόνον για οικογενειακούς λόγους και για αποδεδειγμένα κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Παράλληλα, μετά την διακοπή των πτήσεων από και προς την Κίνα, αποφασίστηκε ότι γιατροί θα μπορούν να ανεβαίνουν σε πλοία προερχόμενα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υποβάλουν επιβάτες σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Η κυβέρνηση Κόντε, πάντως, αποφάσισε ότι μπορεί να ξαναρχίσει η αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων από και προς κινεζικές πόλεις με την Ιταλία.

Την Δευτέρα πρόκειται να φτάσουν στην Ρώμη 67 Ιταλοί πολίτες, προερχόμενοι από την περιοχή Ουχάν, όπου είχαν αποφασίσει να ζήσουν και να σπουδάσουν. Θα μεταφερθούν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μεγάλη μείωση των εσόδων τους, λόγω της διακοπής των ταξιδιών με την Κίνα.

Ρωσία: Μόνο με βίζα είσοδος για Κινέζους

Οι Κινέζοι δεν θα μπορούν πλέον χωρίς βίζα να εισέλθουν στο έδαφος της Ρωσίας για τουριστικούς λόγους, όπως αποφάσισαν σήμερα οι αρχές οι οποίες σταμάτησαν επίσης να εκδίδουν βίζα για εργασία λόγω της επιδημίας της ιογενούς πνευμονίας.

Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην “εγγύηση της ασφάλειας της χώρας, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορωναϊού”, αναφέρει κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Το επίσημο αυτό έγγραφο, που φέρει την ημερομηνία της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου, διευκρινίζει ότι η FSB, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας στις οποίες υπάγονται οι συνοριοφύλακες, θα θέσει τέλος στον τουρισμό χωρίς βίζα από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Από το 2000, τα κινεζικά τουριστικά γκρουπ είχαν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στη Ρωσία χωρίς θεώρηση διαβατηρίου.

Επίσης αποφασίστηκε ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών πρέπει να σταματήσουν να χορηγούν βίζα για εργασία σε Κινέζους πολίτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να εξηγήσει στην Κίνα ότι τα μέτρα αυτά “οφείλονται σε εξαιρετικές περιστάσεις και είναι μόνο προσωρινά”.

Την Πέμπτη, η Μόσχα είχε ανακοινώσει το τέλος της ηλεκτρονικής θεώρησης διαβατηρίων που μπορούσαν να αποκτήσουν οι Κινέζοι για να εισέλθουν σε ορισμένες περιοχές, στην Άπω Ανατολή και στη δυτική Ρωσία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter