Κορονοϊός: Πέντε θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο – Στους 221 οι νεκροί συνολικά

Κορονοϊός: Πέντε θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο – Στους 221 οι νεκροί συνολικά

Έχασε την μάχη με τη ζωή ακόμη μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και βρέθηκε την Τετάρτη θετική στον κορονοϊό.

Η 91χρονη νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα καθώς νωρίτερα έφυγε από τη ζωή άλλη μια ηλικιωμένη (88 ετών) στο ΑΧΕΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 220. Η 88χρονη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα,

Στο μεταξύ μετά τον επανέλεγχο των ηλικιωμένων στο γηροκομείο επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα την Πέμπτη, φτάνοντας συνολικά τα 42. 

Πλέον ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας άγγιξε τους 221, καθώς νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως τρεις ακόμη πολίτες κατέληξαν. Πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Χαλκιδική και έναν 82χρονο από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και ο δεύτερος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ. 

Επιπλέον, ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – 262 νέα, τα 85 στη Θεσσαλονίκη – Στους 216 οι νεκροί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter