Κορονοϊός και μίνι lockdown: Σενάριο να δοθούν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, μετά το «βατερλώ»

Κορονοϊός και μίνι lockdown: Σενάριο να δοθούν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, μετά το «βατερλώ»

Μετά από μήνες εφαρμογής μίνι lockdown ανά περιοχές, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσανατολίζεται στο να… τροποποιήσει τη «συνταγή», καθιστώντας την αποτυχημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η χαλάρωση των μέτρων μόνον για τους εμβολιασμένους και σε «κόκκινες» περιοχές, ήτοι σε εκείνες που τελούν υπό περιοριστικά μέτρα – μίνι lockdown, προφανώς σε μία ύστατη προσπάθεια να… πιέσει τους ανεμβολίαστους, καθώς τα ποσοστά δεν είναι τα προσδοκώμενα. Σε κάθε περίπτωση, η επίσημη ανακοίνωση, οποιαδήποτε και αν είναι τελικά αυτή, εκτιμάται πως θα γίνει αύριο, Τετάρτη.

Όπως προανήγγειλε από χθες Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα πρόκειται για ελευθερίες σε «σημείο κανονικότητας» και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη στα καταστήματα εστίασης (σ.σ. εστιατόρια, μπαρ) ενώ δεν αποκλείεται να επιτραπεί η μουσική και στις ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές σε περίπτωση τα καταστήματα αυτά λειτουργούν ως αμιγής χώροι.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Θ. Πλεύρη και ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ, Στ. Πέτσας, ο οποίος, μιλώντας στο Mega, είπε πως αναφορικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter