Κορονοϊός: Και νέα μέτρα προ των πυλών ενώ το ΕΣΥ ασφυκτιά

Κορονοϊός: Και νέα μέτρα προ των πυλών ενώ το ΕΣΥ ασφυκτιά

Προ των πυλών φαίνεται να βρίσκεται ένα νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία έχει πάρει ανεξέλικτες διαστάσεις στη χώρα για ακόμα μία φορά με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως τα κρούσματα είναι πιθανό να αγγίξουν ακόμα και τις 11.000 τις επόμενες ημέρες.

Καθώς η εορταστική περίοδο πλησιάζει, η λήψη νέων μέτρων φαίνεται να είναι μονόδρομος με επίκεντρο και πάλι τους ανεμβολίαστους όπου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν ελεύθερη πρόσβαση μόνο στα φαρμακεία, ενώ στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτό να απαιτείται rapid test για την είσοδο τους.  Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων επανήλθε ο κανόνας για 1 πελάτη ανά 9 τ.μ. Δηλαδή λιγότεροι καταναλωτές στο εσωτερικό για αποφυγή του συνωστισμού.

Επιπλέον, πιθανό μέτρο θεωρείται και το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας της τρίτης, «αναμνηστικής» δόσης για τους πολίτες άνω των 65 ετών , ακολουθώντας το γαλλικό μοντέλο.

Παράλληλα, εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας στα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο. Επίσης, έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για ενίσχυση της τηλεργασίας.

Την ίδια στιγμής, το ΕΣΥ βρίσκεται στο «κόκκινο» με ασθενείς να διασωληνόνονται και να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ ενώ θα περίμενε κανείς πως μετά το δεύτερο και το τρίτο κύμα, η πολιτική ηγεσία της χώρας θα είχε μεριμνήσει για να μην συμβούν τα ίδια -και χειρότερα. Αντιθέτως, η τραγωδία στα νοσοκομεία της χώρας συνεχίζει με την Δικαιοσύνη να κοιτάει αμέτοχη ένα έγκλημα εις βάρος των ασθενών.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλημα στις ΜΕΘ με τη Δικαιοσύνη απούσα

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter