Κορονοϊός: Και οι αρτοποιοί ζητούν να ενταχθούν στα οικονομικά μέτρα

Με αίτημά της η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος ζητά την υπαγωγή και των αρτοποιείων στους ΚΑΔ που εντάσσονται στα οικονομικά μέτρα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς τα μέλη της η ΟΑΕ, "ευθύς αμέσως μόλις δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών οι ΚΑΔ οι οποίοι εντάσσονται στα οικονομικά μέτρα, αποστείλαμε εμπεριστατωμένο υπόμνημα στους αρμόδιους υπουργούς με αίτημα να υπαχθούν και οι επιχειρήσεις μας στις ρυθμίσεις του κράτους".

Η ομοσπονδία αρτοποιών τονίζει μεταξύ άλλων: 

«Είμαστε κι εμείς άνθρωποι οι οποίοι διατρέχουμε τον ίδιο κίνδυνο με τους συμπολίτες μας , ενώ ταυτόχρονα έχουμε τις ίδιες οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους μας.

Βλέποντας λοιπόν ότι, ενώ ούτε μία εβδομάδα δεν συμπληρώθηκε από την πρωτόγνωρη κατάσταση αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και ουσιαστικής παύσης των εν γένει επαγγελματικών δραστηριοτήτων λόγω της διάδοσης του κορονοιού, η παραγωγή μας και κατ’ επέκταση ο τζίρος στα καταστήματά μας έχει μειωθεί.

Πιο συγκεκριμένα: Το αρτοποιείο ανήκει στην μεταποίηση. Και ανεξάρτητα από την παραγωγή και την λιανική διάθεση προϊόντων αρτοποιίας ήδη αντιμετωπίζουμε σημαντική μείωση παραγωγής και κατ’ επέκταση τζίρου της τάξης του 70%.

Ως εκ τούτου, ζητήσαμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενταχθούν τα αρτοποιεία στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα τύχουν των μέτρων στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανέστατα υπολειτουργούν και πλήττονται από τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.