Κορονoϊός: Και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα – Μια 36χρονη καθηγήτρια

Κορονoϊός: Και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα – Μια 36χρονη καθηγήτρια

Μια 36χρονη γυναικά, καθηγήτρια στο επάγγελμα που έκανε ιδιαίτερα σε μαθητές είναι το τέταρτο κρούσμα κορονoϊού στην Ελλάδα και το δεύτερο στην Αθήνα.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας και Υγείας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά για σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ορισμένα σχολεία στην Αττική.

Η 36χρονη γυναίκα ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία και αμέσως πήγε στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο στο «Αττικόν» και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της. 

Διαβάστε επίσης: Κορονoϊός: Ποια σχολεία κλείνουν προληπτικά με υπουργική εντολή

Το περιστατικό διαγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Την ίδια ώρα, σε θαλάμους αρνητικής πίεσης συνεχίζουν να νοσηλεύονται και τα άλλα τρία κρούσματα.

Το χρονικό των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, που εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ την Τρίτη το βράδυ αφού προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει να νοσηλεύεται και η κατάσταση της είναι καλή. Μαζί της νοσηλεύεται είναι και ο 10χρονος γιος της ο οποίος λίγες ώρες αργότερα διαγνώσθηκε και εκείνος θετικός στον  κορονοϊο.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει και εκείνη σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Αφότου διαγνώσθηκε η γυναίκα με κορονοϊο αμέσως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τις υπόλοιπες στενές επαφές. Το σχολείο το οποίο πηγαίνει ο 10χρονος θα παραμείνει κλειστό ενώ έχει γίνει ήδη απολύμανση. Απολύμανση έγινε και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης καθώς η γυναίκα παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύζυγος γνωστού επιχειρηματία και εφοπλιστή είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε στην Αθήνα την Τετάρτη το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σύζυγος του επιχειρηματία εφοπλιστή είχε πάει ταξίδι στο Μιλάνο και όταν επέστρεψε παρουσίασε συμπτώματα τα οποία από το νοσοκομείο Αττικόν διαγνώστηκαν ως κορονοϊός.

Όπως έγινε γνωστό η σύζυγος είχε επισκεφτεί τα γραφεία της εταιρείας και ως εκ τούτου πραγματοποιείται απολύμανση από ειδικά συνεργία στο κτίριο.

Αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊος: Ανησυχία για τους μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονται στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter