Κορονοϊός: Και τρίτος νεκρός μέσα σε 24 ώρες – 187 συνολικά

Κορονοϊός: Και τρίτος νεκρός μέσα σε 24 ώρες – 187 συνολικά

Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών στη χώρα μας τη στιγμή μάλιστα που κάνει το μεγάλο βήμα για να επανέλθει στην κανονικότητα και ενώ ανοίγει σταδιακά τα σύνορα για τον τουρισμό.

Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο κατέληξε και τρίτος συμπολίτης μας, ένας 67χρονος άνδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 187.

Ο 67χρονος ήταν από τον Εχίνο, και νοσηλευόταν από τις 12 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Όπως αναφέρει το xanthinews.gr πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στη ΜΕΘ ενώ είχε κίρρωση ύπατος και χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, πρόκειται για το τρίτο θύμα μέσα στην ίδια ημέρα, καθώς το πρωί της Τρίτης κατέληξε ένας ηλικιωμένος (74 ετών) από τον Εχίνο με Covid-19 στο ΠΓΝΑ (Αλεξανδρούπολη) ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας απεβίωσε και μια ηλικιωμένη γυναίκα (82 ετών) από την ίδια περιοχή. Οι ασθενείς είχαν και άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Μάλιστα εάν συνυπολογίσει κανείς πως και τη Δευτέρα ένας ηλικιωμένος με κορονοϊό από τον Εχίνο κατέληξε στην Αλεξανδρούπολη, διαφαίνεται ξεκάθαρα η έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της νόσου στην περιοχή.

Η Ξάνθη καταγράφει πλέον αρνητικό ρεκόρ σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ τόσο σε θανάτους όσο και σε κρούσματα.

Ανησυχία και από τις εξελίξεις σε Ξάνθη και Ροδόπη

Σε καραντίνα για επτά ημέρες μπήκε και ο οικισμός Αγίασμα του δήμου Ιάσμου στη Ροδόπη μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων τοπικού χαρακτήρα στην Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, και ιδίως στον Εχίνο, την περασμένη Πέμπτη και για μια εβδομάδα.

Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση των κρουσμάτων κορονοϊού αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και έπειτα από συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τον δήμαρχο Ιάσμου, η λήψη περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Περισσότερα εδώ

Πληροφορίες: xanthinea.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter