Κορονοϊός: «Καλπάζει» η μετάλλαξη «Όμικρον» – Προς χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα;

Κορονοϊός: «Καλπάζει» η μετάλλαξη «Όμικρον» – Προς χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα;

Την Τετάρτη συνεδριάζουν ξανά οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας ώστε να τεθεί στο «μικροσκόπιο» η επιδημιολογική κατάσταση και το αποτύπωμα της μετάλλαξης «Όμικρον» στην κοινότητα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο χαλάρωσης κάποιων μέτρων. Την ίδια ώρα, πρέπει να υπογραμμιστεί πως νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκρουσε εκ νέου των κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας πως οδεύουμε σε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σήμερα, Τρίτη…

Ωστόσο, σήμερα, Τρίτη οι Λοιμωξιολόγοι και αύριο, Τετάρτη, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν μετά τις γιορτές που έγιναν χωρίς μουσική, ένα μέτρο που έχει δεχτεί έντονη κριτική. Την ίδια ώρα, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το θέμα των σχολείων αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως θα πέσει στο τραπέζι η χαλάρωση των μέτρων για την εστίαση αλλά και για τα γήπεδα. Με λίγα λόγια αυτό που θα εξεταστεί είναι εάν θα επανέλθει η μουσική στα μπαρ και τα εστιατόρια, με το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας έως τις 12, ακόμα και δίχως οι πελάτες να στέκονται όρθιοι, αλλά και να αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ομάδες από την πρώτη στιγμή. Βέβαια, γρίφος παραμένει πότε θα συμβεί αυτό, εάν τελικά οριστικοποιηθεί, καθότι τα υφιστάμενα μέτρα ισχύουν τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου.

«Καλπάζει» ο κορονοϊος

Όλα αυτά τη στιγμή που η πανδημία «καλπάζει» και στη χώρα μας. Την ίδια ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως δεν βρισκόμαστε ακόμα στην κορύφωση του πέμπτου κύματος της πανδημίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε τα σχολεία ισχυριζόμενη πως έχει λάβει όλα τα μέτρα.

Αντίθετα οι ειδικοί επιστήμονες αμφισβητούν την απόφαση της κυβέρνησης εκτιμώντας πως πρόκειται για τεράστιο λάθος που θα φέρει έκρηξη της διασποράς του κορονοϊού. Αυτό δείχνουν και τα πρώτα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 15.000 μαθητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Παράλληλα τα στοιχεία από το ιικό φορτίο δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα έκρηξη των κρουσμάτων, ενώ αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί να παραπλανήσει, αλλοιώνοντας την πραγματικότητα.
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν χθες ήταν 27.766, εκ των οποίων 85 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.535.382 (ημερήσια μεταβολή +1.8%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 610 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.727 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 85, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.479 θάνατοι. Το 95.1% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 654 (57.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 545 (83.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 109 (16.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.828 ασθενείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter