Κορονοϊός: Καμπανάκι από τους ειδικούς για σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές

Κορονοϊός: Καμπανάκι από τους ειδικούς για σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές

Το καμπανάκι του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές κρούουν οι ειδικοί καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέβει επικίνδυνα.

«Για άλλη μια φορά φτάνουμε στο σημείο να μας “πνίγει” ο κορονοϊός, να γίνεται το αδιαχώρητο. Δεν προλαβαίνουμε να βγάλουμε ασθενή και αμέσως το κρεβάτι καταλαμβάνεται», είπε η κα Βλαχογιάννη, αλλά όπως τόνισε το πρόβλημα δεν αφορά απλώς τις κλίνες. «Πρέπει να πούμε αλήθειες, δεν έχουμε χέρια, χρειαζόμαστε προσωπικό. Πραγματικά έχουμε κουραστεί 20 μήνες να παλεύουμε και να μην μπορούμε να αυξήσουμε το νοσηλευτικό προσωπικό. Είχαν προκηρυχθεί 20 θέσεις για την δική μου μονάδα, ήρθαν μόνο 6. Δουλεύω δύο ΜΕΘ, μία covid-19 και μία non-covid, το προσωπικό είναι ελλιπέστατο» επισημαίνει η διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» Γλυκερία Βλαχογιάννη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open.

«Πανελλαδικά υπάρχει έλλειψη σε εντατικολόγους και αναισθησιολόγους. Κάτι πρέπει να γίνει, σήμερα, χτες. Αυτό θα συνεχιστεί. Οι ελλείψεις θα φανούν και στο απώτερο μέλλον, θα χρειαστούν αυτά τα χέρια, δεν είναι θέσεις προσωρινές», τόνισε η ίδια, κάνοντας σαφές ότι το πρόβλημα δημιουργείται από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να «καλύψει τρύπες» με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αντί να προχωρήσει σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.

«Ήταν ήδη ελλιπές το προσωπικό, δεν είχαμε καλύψει όλες τις θέσεις. Υπάρχουν θέσεις προκηρυγμένες που δεν έρχονται να τις καταλάβουν και το κατανοώ, γιατί δεν έχουν κίνητρα να έρθουν… έχουν ανοίξει πάρα πολλά κρεβάτια, αλλά αλλά από μόνα τους κρεβάτια και αναπνευστήρες δεν κάνουν μία εντατική, την εντατική την κάνει το έμψυχο υλικό. Θέλουμε χέρια, νοσηλευτές, γιατρούς, για να μπορούμε να δουλέψουμε σωστά».

Εξαδάκτυλος: Λιγότεροι οι γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό μίλησε στο ΣΚΑΙ και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισημαίνοντας πως οι γιατροί που είναι διαθέσιμοι στα δημόσια νοσοκομεία είναι λιγότεροι είτε επειδή συνταξιοδοτήθηκαν είτε παραιτήθηκαν.

Παράλληλα, επισήμανε πως αν και προκηρύσσονται θέσεις δεν εμφανίζονται ενδιαφερόμενοι.

Τόνισε δε πως αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή σήμερα είναι κουρασμένοι και λιγότεροι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter