Κορονοϊός – «Καμπανάκι» Τζανάκη: «Αν κάνουμε τεστ όπως τον Φεβρουάριο θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα» (Video)

Κορονοϊός – «Καμπανάκι» Τζανάκη: «Αν κάνουμε τεστ όπως τον Φεβρουάριο θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα» (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί που επισημαίνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε νέα έξαρση κορονοϊού ενώ σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιρλανδία, καταγράφεται αύξηση των νοσηλειών. Μετά τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη που έκανε λόγο για νέο κύμα κορονοϊού το οποίο έχει ξεκινήσει, ο Νίκος Τζανάκης τονίζει, για μία ακόμα φορά, πως τα πραγματικά κρούσματα είναι περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται καθημερινά καθώς αρκετοί, που εντοπίζονται θετικοί σε self test, έχουν σταματήσει να τα δηλώνουν. Όλα αυτά, τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων με το βλέμμα στον τουρισμό.

«Εάν δηλώνουμε τα κρούσματα και κάνουμε τα τεστ όπως τον Φεβρουάριο θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα», υπογράμμισε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τζανάκης. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εάν γινόταν μεγάλος αριθμός τεστ κορονοϊού «είμαι σίγουρος ότι ο μέσος όρος (σ.σ. κρουσμάτων) θα ήταν πάνω από 15.000».

Εν συνεχεία, επικαλούμενος την εμπειρία του, ανέφερε ότι ια το 60% – 80% των περιστατικών νόσησης, η Covid19 προκαλεί δύο ημέρες υψηλό πυρετό, για μια εβδομάδα πολύ μεγάλη κακουχία, για μια ακόμη εβδομάδα κακουχία σε μικρότερο βαθμό και έντονο πονοκέφαλο.

Την ίδια στιγμή, συμβούλευσε τον κόσμο να ακολουθεί τρεις βασικές οδηγίες προστασίας:

1) Χρήση μάσκας «όπου νιώθουμε ανασφαλείς» (σ.σ. αεροπλάνα, σούπερ μάρκετ, συναυλίες)

2) Προφυλάσσουμε ηλικιωμένους άνω των 75 ετών ενώ προέτρεψε να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου.

3) Όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό να το δηλώνουν προκειμένου να λάβουν αντιική αγωγή.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter