Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για νέα μετάλλαξη – «Πιο μεταδοτική από τον Κένταυρο» (Video)

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για νέα μετάλλαξη – «Πιο μεταδοτική από τον Κένταυρο» (Video)

Νέα παραλλαγή κορονοϊού, παρακλάδι της «Όμικρον 5» αναμένεται να επικρατήσει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας υπογράμμισε ότι η παραλλαγή BQ.1 θα είναι μεταδοτικότερη του «Κενταύρου». «Το πώς θα την αντιμετωπίσουμε εξαρτάται και από το πώς θα φερθούμε από πλευράς προσέλευσης στο να κάνουμε το εμβόλιο, που είναι το βασικότερο όπλο που έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος πρέπει να κάνει το νέο εμβόλιο. Δεν είναι το ίδιο εμβόλιο που κάναμε πριν ενάμιση χρόνο και έχουμε κάνει τρεις ή τέσσερις αναμνηστικές δόσεις. Είναι ένα καινούργιο εμβόλιο, το οποίο περιέχει και την πληροφορία για να καταπολεμούμε το στέλεχος Όμικρον 4 και 5 που κυκλοφορούν τώρα. Το επόμενο στέλεχος που πιθανόν θα μας απασχολήσει, το η ΒQ 1 διαφέρει μόνο κατά δύο μεταλλάξεις», συμπλήρωσε.

«Το εμβόλιο, λοιπόν, που θα κάνουμε τώρα είναι πάρα πολύ κοντά ακόμα και στο νέο στέλεχος που αναμένεται να έρθει και να επικρατήσει και άρα είναι ο καλύτερος τρόπος να θωρακίσουμε τον εαυτό μας», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 

Όσον αφορά τη διάχυτη ανησυχία για τη συνύπαρξη του κορονοϊού με την εποχική γρίπη, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Και γρίπη θα έχουμε φέτος και τις υπόλοιπες ιώσεις, όπως και κάθε χρονιά. Δεν είναι κάτι παράλογο αυτό, ούτε κάτι που πρέπει να μας φοβίζει. Το αποστειρωμένο περιβάλλον που ζήσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τη συνεχή χρήση των μασκών δεν είναι μία φυσιολογική κατάσταση την οποία μπορούμε να ζούμε για όλη μας τη ζωή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter