Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη Νέα Ζηλανδία

Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα του κορονοϊού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, όμως οι αρχές προειδοποίησαν ότι είναι πρόωρο να συζητηθεί η μείωση του συναγερμού στη χώρα στο “επίπεδο 1”.

Η χώρα, με περίπου 5 εκατομμύρια κατοίκους, μείωσε το επίπεδο συναγερμού στο “επίπεδο 2” την προηγούμενη εβδομάδα, επιτρέποντας την επαναλειτουργία των καταστημάτων, των καφέ και των εστιατορίων υπό αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης.

“Μόλις μειώσαμε τον συναγερμό στο επίπεδο 2”, επεσήμανε η γενική διευθύντρια υγείας της Νέας Ζηλανδίας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, τονίζοντας ότι “μένει πολύς δρόμος” μέχρι η χώρα να μειώσει τον συναγερμό στο επίπεδο 1, κάτι που θα σημαίνει ότι η επιδημία είναι υπό έλεγχο.

“Ακόμη και σε αυτό το σημείο, όταν έχουμε μηδενικό αριθμό νέων κρουσμάτων ή όταν δεν έχουμε εντοπίσει νέα κρούσματα, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ασφαλείς”, εξήγησε.

H Νέα Ζηλανδία, όπως και η γειτονική Αυστραλία, έχουν αποφύγει μεγάλο αριθμό νεκρών λόγω της covid-19, έχοντας καταγράψει λίγα περισσότερα από 1.500 κρούσματα και 21 θανάτους, ενώ επέβαλε lockdown για περισσότερο από ένα μήνα.

O ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων μειώνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, αφού έφτασε στην κορύφωσή του στις αρχές Απριλίου. Τον Μάιο στη χώρα έχουν αναφερθεί μόνο 19 νέες μολύνσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter