Κορονοϊός: Καταγγελία για άρνηση ελέγχου σε γιατρό με ύποπτα συμπτώματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων

Κορονοϊός: Καταγγελία για άρνηση ελέγχου σε γιατρό με ύποπτα συμπτώματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων

Σε οριακό σημείο φαίνεται πώς βρίσκονται ορισμένα νοσοκομεία της χώρας τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ενώ σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο εκτίθεται καθημερινά στον ιό.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης δεν έχει αντιδραστήρια ώστε να πραγματοποιήσει ελέγχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σοβαρότατη καταγγελία, γιατρός στο ΑΧΕΠΑ το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς, ζήτησε να κάνει εργαστηριακό έλεγχο αφού παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού όπως ενημερώθηκε δεν υπάρχουν αντιδραστήρια. Φαίνεται μάλιστα πως ο ίδιος γιατρός ζήτησε να του γίνει έλεγχος και από το νοσοκομείο Παπανικολάου το οποίο φέρεται να του αρνήθηκε με το αιτιολογικό ότι διαθέτει λίγα αντιδραστήρια.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, είναι να εργάζεται ενώ έχει συμπτώματα με κίνδυνο αν ασθενεί από κορονοϊό να τον διασπείρει. Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος σήμερα Πέμπτη δεν δόθηκαν στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ προστατευτικές μάσκες.

Ο ίδιος απευθύνει για πολλοστή φορά δραματική έκκληση να πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος στους εργαζόμενων στα νοσοκομεία που είτε εμφανίζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί στον ιό στο πλαίσιο της εργασίας τους. “Θα προσβληθούμε όλοι” λέει ο κ. Γιαννάκος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter