Κορονοϊός: Κλείνει τα λιμάνια η Ινδία για τα κρουαζιερόπλοια

Κορονοϊός: Κλείνει τα λιμάνια η Ινδία για τα κρουαζιερόπλοια

Η Ινδία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στα λιμάνια της σε όλα τα ξένα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονoϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ενώ ένα ευρωπαϊκό κρουαζιερόπλοιο δεν έλαβε άδεια να δέσει το Σάββατο στην Μπανγκαλόρ (νότια).

«Λόγω της απειλής του κορονoϊού, η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε ότι κανένα κρουαζιερόπλοιο, όποιο κι αν είναι το λιμάνι προέλευσής του, δεν μπορεί να κάνει ενδιάμεση στάση στα ινδικά λιμάνια από σήμερα και έως τις 31 Μαρτίου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το λιμεναρχείο της Μπανγκαλόρ.

Τα κρουαζιερόπλοια θεωρούνται συχνά ως “φυτώρια” του ιού λόγω εγγύτητας μεταξύ των επιβατών.

Τον περασμένο μήνα, το Diamond Princess είχε τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία, με περισσότερα από 700 κρούσματα εκ των οποίων έξι θανατηφόρα πάνω στο πλοίο.

Ένα άλλο πλοίο της αμερικανικής εταιρείας Princess Cruises, το Grand Princess, έμεινε αρόδο του Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια, δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες) με περισσότερους από 3.500 επιβάτες και μέλη πληρώματος εδώ και μερικές ημέρες, με περίπου 20 κρούσματα πάνω στο πλοίο. 

Οι πιο σοβαρά προσβεβλημένοι επιβάτες αναμένεται να αρχίσουν να αποβιβάζονται σήμερα, προκειμένου να λάβουν ιατρική φροντίδα στο Όουκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ το πλήρωμα αναμένεται να τεθεί σε καραντίνα και να λάβει ιατρική φροντίδα πάνω στο πλοίο.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter