Κορονοϊός: Κλείνουν και τα φροντιστήρια

Κορονοϊός: Κλείνουν και τα φροντιστήρια

Και τα φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται απο το Υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια.

Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ’αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ. Οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά ενώ η έρευνα στα Πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα.

Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας,  μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη.

Δείτε επίσης: Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με απόφαση του υπουργείου Υγείας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter