Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα – Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα – Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Μέτρα για την αποφυγή ή τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού λαμβάνει η κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 89 με τρία κρούσματα να είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε χθες Τρίτη  το κλείσιμο σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έως και τις 25 Μαρτίου. Τότε θα επαναξιολογηθεί εάν πρέπει να ανοίξουν και θα ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς. Κλειστά για 14 ημέρες θα παραμείνουν Πανεπιστήμια, ιδιωτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η αναπλήρωση της χαμένης ύλης θα γίνει με περιορισμό των διακοπών του Πάσχα, περικοπή εκδρομών. Μπορεί να παραταθεί και το σχολικό έτος αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά πάνω από 15 ημέρες. Κλειστά θα μείνουν και τα φροντιστήρια. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας δέσμη οικονομικών μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων, και την διευκόλυνση των εργαζομένων με παροχή άδειας 15 ημερών σε γονείς παιδιών ηλικίας έως 15 ετών.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας επιστρέψει από την Αυστρία, προχωρά σήμερα σε ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ χθες έκανε έκκληση στους πιο ευάλωτους, μέχρι να περάσει η κρίση, να παραμένουν στο σπίτι τους.

 Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί στις 11:30 με τους περιφερειάρχες, στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τους κ. κ. Βασίλη Κικίλια, Νίκη Κεραμέως, Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση αναφορικά με τον συντονισμό κυβέρνησης-αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συναντάται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν απαιτείται, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στις 17:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία.

Μέτρα της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε την Τρίτη ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού. 

Αναστέλλεται η λειτουργία των δημοσίων σχολών Εμπορικού Ναυτικού της χώρας

Την ίδια ώρα, την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των δημοσίων σχολών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ,ΚΕΣΕΝ, Σχολές σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, θαλαμηπόλων) από σήμερα 11 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες 14 μέρες, αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊου COVID-19.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter