Κορονοϊός: Κράσαρε το ΑΧΕΠΑ – Ένα βήμα πριν την επιλογή ασθενών

Κορονοϊός: Κράσαρε το ΑΧΕΠΑ – Ένα βήμα πριν την επιλογή ασθενών

«Τα σύστημα έχει κρασάρει, δεν υπάρχει χώρος» ομολογεί ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ Θανάσης Τσιούλης περιγράφοντας την δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο και επισημαίνει πως ολοένα και πλησιάζει ο καιρός που θα αρχίσει να γίνεται επιλογή ασθενών.

«Ξεκινάμε εφημερία με μηδέν κλίνες ΜΕΘ. Αγγίζουμε τα όρια μας. Δυστυχώς είναι ανάλογη η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία της πόλης. Το σύστημα έχει κρασάρει» αναφέρει ο κ. Τσιούλης μιλώντας στο Οpen.

Ερωτηθείς, αν η κατάσταση είναι τέτοια που έχουν φτάσει οι γιατροί στο σημείο να επιλέγουν ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. 

«Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αναγκαστικά πλέον θα πρέπει γίνει με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή. Ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων και άλλα κριτήρια. Δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει κορεσμός» επισημαίνει χαρακτηριστικά. 

Διαψεύδει η διοίκηση

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του νοσοκομείου έσπευσε να διαψεύδει τον κ. Θανάση Τσιούλη λέγοντας πως κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν.

«Η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών!

Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter