Κορονοϊός: «Κραχ» στο σύστημα υγείας – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας με 100% πληρότητα στις ΜΕΘ

Κορονοϊός: «Κραχ» στο σύστημα υγείας – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας με 100% πληρότητα στις ΜΕΘ

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη χώρα που βάλλεται βάναυσα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και από τις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το σύστημα καταρρέει, οι κλίνες ΜΕΘ είναι είδος προς εξαφάνιση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, τα νοσοκομεία καταρρέουν ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αεροδιακομιδές σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι αεροδιακομιδές μοιάζουν μονόδρομος καθώς τα νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα έχουν αγγίξει «κόκκινο» ενώ η κατάσταση είναι μαρτυρική και για το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία της στην Δράμας, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως είπε ότι όλη την εβδομάδα το νοσοκομείο Δράμας είχε μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπήρχαν φιάλες οξυγόνου.

«Σήμερα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο» είπε και εξήγησε πως διαμορφώνοντας τρεις κλινικές Covid οι νοσηλείες ξεπέρασαν κάθε δεδομένο, με το σύστημα να φτάνει στα όριά του. «Σήμερα θα γίνει προμήθεια από το εξωτερικό 65 φιαλών, μικρών και μεγάλων για την κάλυψη αναγκών» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και είπε ότι όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό χρειάζονταν οξυγόνο.

Η κατάσταση είναι οριακή και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δοκιμάζεται τη στιγμή που δυστυχώς ο ιός συνεχίζει να «καλπάζει». Χαρακτηριστικά, την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 2.018 νέα κρούσματα κορονοϊού, 608 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 99 άνθρωποι έχασαν τη μάχη.

Δείτε επίσης: Νέος δραματικός απολογισμός: 99 νεκροί από κορονοϊό – 2.001 θάνατοι συνολικά – 608 στις ΜΕΘ

Και όλα αυτά τη στιγμή που η αποσυμφόρηση των ΜΕΘ, την οποία ευαγγελίζονται τα κυβερνητικά χείλη, δεν μοιάζει εφικτή, τουλάχιστον αυτή την ώρα.

Οι πρώτες αεροδιακομιδές

Την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊού πραγματοποίησε αεροσκάφος C-130.

Το αεροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο της Καβάλας προκειμένου να παραλάβει τρεις ασθενείς από τη Δράμα που νοσούν με κορονοϊό. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Η πρόεδρος των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για γεμάτες κλίνες ΜΕΘ, ασθενείς να διασωληνώνονται σε χειρουργεία και όσους είναι εφικτό να διακομίζονται σε Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Μάλιστα, προέβλεψε ότι θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή και άλλων ασθενών.

Για τους τρεις πρώτους, αυτό έγινε μέσα σε ειδικές κάψουλες που τοποθετήθηκαν σε μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με C-130 από τη Βόρεια Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter