Κορονοϊός: Παραμένει το lockdown σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα και Αρκαδία – Ποιες είναι οι νέες «κόκκινες» περιοχές

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι Π.Ε Αττικής, Εύβοιας, Αχαΐας και Αρκαδίας παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Στο «κόκκινο» επίπεδο μπαίνουν από το Σάββατο 27/2 στις 06:00 έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου οι Περιφερειακές Ενότητες: Ηρακλείου, ΚορινθίαςΛευκάδας (εκτός του Δήμου Μεγανησίου), Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, οι Δήμοι Αρταίων, Διδυμοτείχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας.

Παράλληλα, στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο παραμένει η Αττική, η Εύβοια, η Αχαΐα και η Αρκαδία, ενώ στο κόκκινο επίπεδο παραμένουν: Κεφαλονιά, Ηλεία, Θεσσαλονίκη, ΧαλκιδικήΡέθυμνοΘάσος, Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

Αντίθετα, οι Δήμοι Τεμπών και Καρπάθου βγαίνουν από το «κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο.

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε στην τοποθέτησή της ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια έχει αυξηθεί. Συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 12.000, ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική φτάνει το 88%. Στον Πειραιά τα ενεργά κρούσματα είναι 1.100 ενώ παρατηρούνται πολλές μικρές εξάρσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί η αναμενόμενη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου. «Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να αποδώσει όπως την περασμένη Άνοιξη», υπογράμμισε.

«Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Ευρώπη παραμένει σταθερά κάτω από τις 150.000», ανέφερε ξεκινώντας τη δική του τοποθέτηση ο Γκίκας Μαγιορκίνης, παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. «Αναμένουμε μικρή αύξηση στις ΜΕΘ και στους θανάτους την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε όσον αφορά την Ελλάδα.