Κορονοϊός: Μακραίνει ο κατάλογος των νοσούντων γιατρών και νοσηλευτών

Κορονοϊός: Μακραίνει ο κατάλογος των νοσούντων γιατρών και νοσηλευτών

Κατά πέντε αυξήθηκαν σήμερα Τετάρτη οι νοσούντες με κορονοϊό γιατροί και νοσηλευτές, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φτάνει πια στους 115. Έξι από αυτούς νοσηλεύονται με πνευμονία, ενώ περίπου 500 είναι οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ βρέθηκε θετική μια γιατρός, ωστόσο αποφασίστηκε από τη διοίκηση και τον ΕΟΔΥ να μην τεθούν συνάδελφοί της σε καραντίνα ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ένας ακόμη γιατρός βρέθηκε θετικός και στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου, εκεί όπου πλέον νοσούν 14, ενώ επίσης θετικός βρέθηκε ένας τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Δράμας, όπου μάλιστα υπάρχει έντονη ανησυχία δεδομένου ότι ασθενής που είχε επιστρέψει από το εξωτερικό με συμπτώματα, βρέθηκε θετική πέντε ημέρες μετά και αφού είχε νοσηλευθεί σε θάλαμο μαζί με μια ηλικιωμένη γυναίκα. Στο νοσοκομείο της Δράμας, οκτώ γιατροί έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Εν τω μεταξύ, από την Τρίτη, έχει κλείσει για διάστημα επτά ημερών το κέντρο Υγείας Εχίνου Ξάνθης, καθώς βρέθηκε μία νοσηλεύτρια να νοσεί. Ο ιός πιθανώς μεταδόθηκε από ασθενή ο οποίος είχε προσέλθει με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι νοσεί από τον κορονοϊό. Και οι 25 εργαζόμενοι του κέντρου υγείας έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Θετικό πάντως είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ξεκίνησαν σταδιακά οι προσλήψεις των 2.000 επικουρικών υπαλλήλων για τις οποίες είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση. Ωστόσο, το βάρος συνεχίζει να πέφτει στο παλαιό προσωπικό που δίνει μάχη χωρίς τα αναγκαία προστατευτικά μέσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter