Κορονοϊός – Μανωλόπουλος: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα (Video)

Κορονοϊός – Μανωλόπουλος: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα (Video)

Προειδοποίηση πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα», απηύθυνε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, με αφορμή την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τόνισε: «Έχουμε ήδη την ανησυχία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που καταγράφονται 4.500-5.000 κρούσματα την ημέρα, και ιδιαίτερα ενόψει των εορτών. Παράλληλα, προκύπτουν και οι καταιγιστικές εξελίξεις με την Όμικρον, που ναι μεν ακόμα δεν έχουμε πολλά κρούσματα, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Ελλάδα. Η Όμικρον μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα και αυτό μας κάνει διπλά ανήσυχους για το τι θα συμβεί μετά τις γιορτές. Γι΄ αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα».

Επισήμανε δε ότι μπορεί να μην εφαρμοστεί ένα γενικό lockdown, αλλά να είναι εξειδικευμένα μέτρα, τα οποία θα αφούν και στους εμβολιασμένους.

Ακόμα, όπως είπε, το στέλεχος Όμικρον ξεπερνά σε αρκετά μεγάλο ποσοστό τον εμβολιασμό, μειώνει δηλαδή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ωστόσο παραμένει αρκετά αυξημένη για τα άτομα που έχουν κάνει και την τρίτη δόση.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως μπορεί και να επαναμολύνει άτομα που έχουν νοσήσει, αλλά συνήθως τα συμπτώματα είναι πιο ήπια.

Όσον αφορά το χειρότερο σενάριο της μετάλλαξης Δέλτα, ο καθηγητής σχολίασε πως μπορεί να είναι να είναι πολύ επιθετική, να μολύνει περισσότερο κόσμο, να είναι το ίδιο επιβαρυντική στον οργανισμό με τη Δέλτα και άρα να καταγράφονται περισσότερα κρούσματα και να εκτιναχθούν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter