Κορονοϊός: Μάχη στις ΜΕΘ παρά το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων – Ποιες περιοχές συνεχίζουν να είναι στο «κόκκινο»

Κορονοϊός: Μάχη στις ΜΕΘ παρά το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων – Ποιες περιοχές συνεχίζουν να είναι στο  «κόκκινο»

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν χθες Κυριακή, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας συνεχίζει να προβληματίζει τους ειδικούς αφού ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να είναι υψηλός και πολλές περιοχές εξακολουθούν να είναι στο «κόκκινο».

Τα λιγοστά εμβόλια που έφθασαν στην Ελλάδα δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Αν και οι τελευταίες ενημερώσεις του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στη χώρα βρίσκονται για πρώτη φορά έπειτα από καιρό σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίσουμε σε αυτή την εξίσωση και τα περιορισμένα τεστ κορονοϊού που διεξήχθησαν τις ημέρες των εορτών.

Επιπλέον, παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να είναι υψηλός. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 469 διασωληνομένοι, αριθμός που δηλώνει πως τα μέτρα ανταποκρίνονται με πολύ αργό ρυθμό και με αποτέλεσμα η πίεση στο σύστημα υγείας να παραμένει υψηλή. 

Στο «κόκκινο» 8 περιοχές της Ελλάδας

Παράλληλα, 8 περιοχές στην Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά οι Περιφερειακές Ενότητες που, μετά την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, εμφανίζουν αυξητικές τάσεις και είναι πάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας είναι οι εξής:

Αρκαδίας

Δράμας

Δυτικού τομέα Αθηνών

Ευρυτανίας

Καλύμνου

Λακωνίας

Λέσβου

Χαλκιδικής 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter