Κορονοϊός: «Μάχη» στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας – Πάνω από 80% οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ

Κορονοϊός: «Μάχη» στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας – Πάνω από 80% οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ

Συνεχίζουν να λειτουργούν στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες στην πλειοψηφία με ανεμβολίαστους και το υγειονομικό προσωπικό να δίνει καθημερινό αγώνα για να ανταποκριθεί στην πίεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, νοσηλεύονται συνολικά 674 ασθενείς εκ των οποίων 515 σε απλές κλίνες, 69 σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου και 90 σε ΜΕΘ.

Από τους 515 που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ανεμβολίαστοι είναι οι 362 σε ποσοτό 70,3% και εμβολιασμένοι οι 153 ασθενείς. Από τους 69 που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου ανεμβολίαστοι είναι οι 60 και εμβολιασμένοι οι εννέα, ενώ από τους 90 ασθενείς σε ΜΕΘ, ανεμβολίαστοι είναι οι 75, δηλαδή σε ποσοστό το 83,3%.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας -Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης «η κατάσταση παραμένει πιεστική, αλλά όλο το υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά ένα δύσκολο αγώνα, και όχι μόνο για τους ασθενείς Covid».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter