Κορονοϊός: Μαζική παραγγελία χλωροκίνης στη Γερμανία – Η θεωρία των επιστημόνων

Κορονοϊός: Μαζική παραγγελία χλωροκίνης στη Γερμανία – Η θεωρία των επιστημόνων
Πηγή φωτογραφίας AP images

Μαζική παραγγελία φαρμακευτικών παρασκευασμάτων προφύλαξης από την ελονοσία παρήγγειλε η Γερμανία, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχει η πιθανότητα εύρεσης λύσης για την καταπολέμηση του κορονοϊού μέσω της χλωροκίνης.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ανέφερε σε δηλώσεις του στο δίκτυο συντακτών της Γερμανίας ότι οι επιστήμονες θα εξετάσουν εάν υπάρχουν πιθανότητες, μέσω του φαρμάκου Chloroquine που χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας) να βρεθεί φόρμουλα αντιμετώπισης του Covid-19.

O Γενς Σπαν σημείωσε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μελετούν αρκετές έρευνες για να επαληθεύσουν αυτήν την άποψη. Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και στην Γαλλία.

Για τις μελέτες που γίνονται από ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο, ούτως ώστε να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του κορονοϊού, αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωσή του προς τα ΜΜΕ.Συγκεκριμένα, τόνισε ότι μία ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε τη θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός 4 ημερών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter