Κορονοϊός: Με 2.255.000 ευρώ σε 98 δήμους μέτρα προστασίας σε καταυλισμούς Ρομά

Κορονοϊός: Με 2.255.000 ευρώ σε 98 δήμους μέτρα προστασίας σε καταυλισμούς Ρομά

Παρά τις προειδοποιήσεις, εδώ και καιρό, από κοινωνικές οργανώσεις και συλλόγους για την ανάγκη ειδικής μέριμνας κατά του κορονοϊού, σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά, τώρα αρχίζει να τρέχει πιο συντονισμένα, αλλά, με περιορισμένα κονδύλια, η κυβέρνηση. 

Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις, εδώ και ημέρες, από την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ η οποία με επιστολές της προς τους αρμοδίους ζητά να ληφθούν μέτρα για να μην εξαπλωθεί η λοίμωξη Covid-19 στους καταυλισμούς Ρομά της χώρας.

Μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής (27.3.2020), το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να κατανείμει ποσό 2.255.000 ευρώ , από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020, σε 98 Δήμους της χώρας ώστε να εφαρμοστούν μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19, σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά . Με αυτά τα χρήματα οι 98 δήμοι καλούνται να χρηματοδοτήσουν ενέργειες, όπως:

– ανάθεση υπηρεσιών απολύμανσης εντός και πέριξ καταυλισμών Ρομά,

– ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο των πληθυσμών Ρομά για τις επιπτώσεις του κορονοϊού,

– παροχή πόσιμου εμφιαλωμένου νερού σε καταυλισμούς, όπου απαιτείται,

– όποιο άλλο προληπτικό μέτρο που κρίνει ο κάθε δήμος για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας εντός των καταυλισμών και γύρω από αυτούς.

Η απόφαση αυτή (Αρ.Πρωτ. 20210 -27.3.2020) ελήφθη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Θόδωρο Λιβάνιο, και υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠΕΣ Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο.

Τα ποσά θα αποδοθούν στους δικαιούχους Δήμους, με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σημειώνεται ότι τυχόν αδιάθετα ποσά μπορούν να διατεθούν προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Δήμων της χώρας.

Τα 2.255.000 ευρώ για προμήθειες υλικού και παροχή υπηρεσιών κατά της διάδοσης του κορονοϊού σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά, κατανέμονται ως εξής στους δήμους:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/27/5e7e01ba825e637d47605a32.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter