Koρονοϊός: Με… πλέξιγκλας στα θρανία ξεκινούν τα μαθήματα στη Ραφήνα (Photos)

Koρονοϊός: Με… πλέξιγκλας στα θρανία ξεκινούν τα μαθήματα στη Ραφήνα (Photos)

Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολικά χρονιά με την κυβέρνηση και του υπουργείο Παιδείας να μην έχουν επιλύσει ορισμένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα αλλά και αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως το θέμα των 15 μαθητών ανά τμήμα, τον μαζικό διορισμό εκπαιδευτικών και καθαριστριών, ακόμα και τα καθαριστικά ή τις μάσκες που υποσχέθηκε. 

Ωστόσο κάποιοι δήμαρχοι επιλέγουν να προβούν σε ορισμένες αμφιλεγόμενες ενέργειες για να ενισχύσουν το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας από τον κορονοϊό. Όπως για παράδειγμα στη Ραφήνα και το Πικέρμι, όπου ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς σκέφτηκε και πράγματι τοποθέτησε διάφανα διαχωριστικά προστασίας στα θρανία των τάξεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης!

Πρόκειται για διαχωριστικό με επιφάνεια πλέξι γκλας, η οποία θα καλύπτει τόσο το θρανίο, όσο και τη θέση κάθε μαθητή, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Όπως αναφέρει ο δήμος, το υλικό είναι επενδυμένο και στις τέσσερις πλευρές του με ξύλο θαλάσσης και χωρίς γωνίες, για λόγους περαιτέρω ασφάλειας και σταθερότητας. Η τοποθέτηση έχει προβλεφθεί να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην «πληγωθούν» οι επιφάνειες των θρανίων και να αφαιρείται μετά τη χρήση του χωρίς ζημίες.

Ακόμη, για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια προμηθεύτηκε θερμικές πύλες εισόδου. Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί παντού αυτοκόλλητα για οδηγίες και για τις αποστάσεις και φυσικά έχουν γίνει οι απολυμάνσεις και έχουν εφοδιαστεί οι σχολικές μονάδες με αντισηπτικά, μαντηλάκια και είδη καθαριότητας.

«Στο πλαίσιο του αισθήματος ευθύνης που έχουμε απέναντι στην κοινωνία και κυρίως τα παιδιά, που αποτελούν προτεραιότητα για όλους μας, πήραμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα έχει ορίσει η κυβέρνηση, για το άνοιγμα των σχολείων. Αυτά είναι και μια συνέχεια των προηγούμενων μέτρων, που είχαμε πάρει όταν άνοιξαν πάλι τα σχολεία την περίοδο του Μαΐου», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουρνούς.

Ωστόσο το πραγματικό ερώτημα είναι αν τέτοιες επιλογές όπως πλεξιγκλας στα θρανία περισσότερο λειτουργούν ως επικοινωνιακά σόου παρά ως ουσιαστικά μέτρα. Διότι στο θρανίο τα παιδιά θα “προφυλάσσονται” -όσο αυτό είναι εφικτό βέβαια καθώς ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί στον αέρα της τάξης- αλλά στο διάλειμμα θα παίζουν μαζί. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter