Κορονοϊός: Μειώνεται η στήριξη των πολιτών στις κυβερνήσεις

Κορονοϊός: Μειώνεται η στήριξη των πολιτών στις κυβερνήσεις

Η στήριξη της κοινής γνώμης στον τρόπο που διαχειρίζονται την πανδημία του κορονοϊού οι κυβερνήσεις μειώνεται σε πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα από το KekstCNC.

Η έρευνα διεξήχθη σε έξι χώρες: Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Σουηδία.

Στη Βρετανία μόνο το 35% των ερωτηθέντων έκρινε θετική τη διαχείριση της κρίσης της covid-19 από την κυβέρνηση, μείωση 3 μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο.

Αντίστοιχη είναι η τάση στις ΗΠΑ, με το 44% των ερωτηθέντων να είναι δυσαρεστημένοι με τη διαχείριση της κρίσης (έναντι 40% στα μέσα Ιουνίου), αλλά και στην Ιαπωνία όπου το 51% εκτιμά ότι οι αρχές χειρίζονται με λάθος τρόπο την πανδημία.

Αντίθετα οι Γάλλοι εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι με τις ενέργειες της κυβέρνησης σε σχέση με τον Ιούνιο, αν και το 41% παραμένει δυσαρεστημένο, ποσοστό μειωμένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες έναντι του προηγούμενου μήνα.

Η έρευνα αποκάλυψε εξάλλου ότι μεγάλο μέρος των πολιτών στηρίζει τη χρήση μάσκας.

Το 73% των Γάλλων εκτιμά ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η μάσκα στους δημόσιους χώρους, έναντι του 68% των Ιαπώνων και του 65% των Βρετανών. Στις ΗΠΑ, όπου το θέμα έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση, το 63% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Μόνο η Σουηδία με ποσοστό 37% φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση, με τις μάσκες να απουσιάζουν από τους δημόσιους χώρους και τις αρχές να μην συνιστούν τη χρήση της.

Η δημοσκόπηση εξέτασε επίσης την αντίληψη που έχουν πολίτες για την έκταση και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε σχέση με την πραγματικότητα.

Σε όλες τις χώρες οι πολίτες έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα για το εύρος των μολύνσεων αλλά και των θανάτων. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, το 22% του πληθυσμού της χώρας έχει προσβληθεί από την covid-19, την ώρα που τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι λιγότερο από το 0,5% των Βρετανών έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει μολυνθεί, ενώ στην πραγματικότητα ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα είναι τουλάχιστον 16 φορές μικρότερος.

Τέλος, οι πολίτες των έξι αυτών χωρών ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Περισσότεροι από τρεις Βρετανοί στους τέσσερις και δύο Αμερικανοί στους τρεις εκτιμούν ότι φέτος αναμένεται δεύτερο κύμα. Το 53% των Γερμανών έχει την ίδια ανησυχία, ποσοστό που σημειώνει αύξηση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter