Κορονοϊός: Μερικό lockdown στην Ουχάν σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα 

Κορονοϊός: Μερικό lockdown στην Ουχάν σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα 

Ξανά σε καθεστώς lockdown βρίσκεται η πόλη Ουχάν της Κίνας, τρία χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Κίνα, συνεχίζει την σκληρή πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στον κορονοϊό καθώς διέταξε περισσότερους από 800.000 ανθρώπους στην πόλη να απομονωθούν στα σπίτια τους τουλάχιστον ως την Κυριακή.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 2108 εκατομμύρια άνθρωποι σε 28 πόλεις της Κίνας ζουν σε συνθήκες lockdown, απομονωμένοι στα σπίτια τους, με κλειστά καταστήματα και γυμναστήρια.

Η επιστροφή στους δρακόντειους νόμους έγινε καθώς καταγράφηκαν στην χώρα 1000 κρούσματα για τρίτη συνεχή ημέρα: πρόκειται για έναν αριθμό πολύ μικρό σε σχέση με τον πληθυσμό της Κίνας (0,76 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού), όταν στη Γερμανία ανακοινώθηκαν 781 κρούσματα ανά εκατομμύριο, στη Γαλλία 612 και στην Ιταλία 553, και στην Ελλάδα 5.077 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο περιορισμού των μετακινήσεων.

Στην Ουχάν καταγράφονταν αυτήν την εβδομάδα μόλις 20 με 25 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως – αλλά αυτό δεν άλλαξε την πολιτική των κινεζικών Αρχών, που επέβαλαν σκληρό lockdown προκειμένου να μηδενίσουν τα περιστατικά μόλυνσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter