Κορονοϊός: Μετά το μικρό άνοιγμα της αγοράς έρχονται ξανά τοπικά lockdown – Ανακοινώσεις Πέτσα για τις «κόκκινες» περιοχές

Κορονοϊός: Μετά το μικρό άνοιγμα της αγοράς έρχονται ξανά τοπικά lockdown – Ανακοινώσεις Πέτσα για τις «κόκκινες» περιοχές

Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και μέρες πως οποιοδήποτε άνοιγμα της αγοράς ή χαλάρωση των μέτρων αποτελεί επικίνδυνο εγχείρημα αφού η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μπορεί να έχει μικρή βελτίωση, ωστόσο, τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα, όπως επίσης και οι διασωληνωμένοι. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βαδίζει χωρίς να ακούει κανένα, με αποτέλεσμα πριν καλά καλά κάνει ένα μικρό άνοιγμα στην αγορά να εξετάζει τώρα και πάλι το ενδεχόμενο  επιβολής τοπικών, καθολικών lockdown. Έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο. Ήδη από χθες Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε τα πρώτα μηνύματα για τοπικά lockdown.

«Ενδέχεται κάποιες περιοχές, στις οποίες δεν θα έχουμε μία διόρθωση, να μπουν σε ολικό lockdown. Γι’ αυτό, το σήμα είναι όχι χαλάρωση, ενδεχομένως σκλήρυνση σε τοπικό επίπεδο, αν χρειαστεί. Μακάρι να μη χρειαστεί. Αυτό, όμως, θα αποδειχθεί από την συμπεριφορά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο Στέλιος Πέτσας.

Στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς, στη Κοζάνη ο Χρυσοχοΐδης

Στο πλαίσιο αυτό, μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων ενώ στην Κοζάνη θα βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν στην πανδημία.

Ποιες περιοχές εκπέμπουν SOS

Μεγάλη συγκέντρωση ιικού φορτίου καταγράφεται στους νομούς: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Η Κοζάνη ειδικά προβληματίζει ιδιαίτερα για ακόμα μία φορά με την εικόνα που παρουσιάζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ξεκίνημα του δεύτερου lockdown μετρούσε 33 κρούσματα και ενάμιση μήνα μετά έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί σε αριθμούς άνω των 60.

Την ίδια ώρα, μεγάλες συγκεντρώσεις του κορονοϊού εμφανίζονται στη Δυτική Αττική και ειδικά στις περιοχές του Ασπρόπυργου, της Μάνδρας και της Ελευσίνας όπου ετοιμάζονται για πιο αυστηρά μέτρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, η κατάσταση στην Δυτική Αττική είναι μακράν χειρότερη από κάθε άλλη περιοχή του λεκανοπεδίου. Τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν 22,37 κρούσματα ανά 100.000.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter