Κορονοϊός: Μετακινήσεις με SMS, τηλεργασία στο 50% – Τι θα ισχύει από το Σάββατο

Κορονοϊός: Μετακινήσεις με SMS, τηλεργασία στο 50% – Τι θα ισχύει από το Σάββατο

Τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε σε έκτακτη συνέντευξη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,

Πλην του Νίκου Χαρδαλιά, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου τοποθετούνται οι υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

O Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε τις δύο διαφορές που υπάρχουν σχετικά με το lockdown της Άνοιξης και σε αυτό που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου (06:00). Συγκεκριμένα οι αλλαγές αφορούν α) την υποχρεωτική χρήση μάσκας και β) τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων που θα παραμείνουν ανοιχτά.

μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς την εργασία (μέσω βεβαίωσης εργοδότη από την ΕΡΓΑΝΗ), αλλά και από και προς το σχολείο (μέσω έντυπης βεβαίωσης από τον διευθυντή του σχολείου).

Οι υπόλοιπες μετακινήσεις θα λαμβάνουν χώρα μέσω αποστολής SMS στο 13033.

Όσοι έρχονται από το εξωτερικό πρέπει να συμπληρώσουν ειδική φόρμα και να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών δεν επιτρέπονται.

Ενώ αναστέλλεται η λειτουργία: κομμωτηρίων (στα οποία δίνεται παράταση δύο ημερών), κινηματογράφων, θεάτρων, γυμναστηρίων και παιδότοπων.

Επιτρέπεται η λειτουργία delivery και take away.

Στον τομέα του αθλητισμού, επιτρέπεται η ατομική άθληση, ενώ συνεχίζονται κανονικά η Super League και η Basket League.

Το επιτρεπόμενο ποσοστό πληρότητας στα ΜΜΜ παραμένει στο 65% ενώ διατηρείται και το 50% ως ποσοστό τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά στο lockdown

  • Καταστήματα τροφίμων: (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) τα οποία θα λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο.
  • Καταστήματα οπτικών και καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας: μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίνεται από τους καταστηματάρχες.
  • Καταστήματα πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού: μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), αλλά και οι υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.
  • Υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop)
  • Καθαριστήρια
  • Περίπτερα 
  • Φαρμακεία
  • Πρατήρια καυσίμων
  • Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών
  • Pet shop

Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, θα λειτουργούν με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων και με απόσταση πάγκων στα 5 μέτρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter