Κορονοϊός: Μέτρα… Ουχάν και «σκληρή» απομόνωση στη Β. Ιταλία, ραγδαία εξάπλωση στη Γαλλία (Photos+Video)

Κορονοϊός: Μέτρα… Ουχάν και «σκληρή» απομόνωση στη Β. Ιταλία, ραγδαία εξάπλωση στη Γαλλία (Photos+Video)

Η ταχεία εξάπλωση του κορονoϊού στη Γαλλία, όπου καταγράφονται σχεδόν 950 κρούσματα, ανάμεσά τους 16 θάνατοι, έχει σημάνει γενική κινητοποίηση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα, κυρίως στις δύο πλέον πληγείσες περιοχές, την Ουάζ (βόρεια) και τον ‘Ανω Ρήνο (βορειοανατολικά) όπου τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα είναι κλειστά από τη Δευτέρα για 15 ημέρες.

Πέντε ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από τον νέο κορονoϊό, αυξάνοντας έτσι σε 16 τον συνολικό αριθμό των θανόντων από τη νόσο στη χώρα, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι 949, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Ζερόμ Σαλμόν.

Συνολικά 45 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δηλαδή έξι περισσότεροι σε σχέση με χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Έως σήμερα, ο ιός Covid-19 είναι παρών σε ορισμένα εδάφη και κυκλοφορεί, παρότι δεν είναι παρών παντού στη χώρα”, υπογράμμισε το υπουργείο.

Σε όλη τη Γαλλία διατηρείται συνεπώς ο συναγερμός στο επίπεδο 2, παρότι το πέρασμα στο επίπεδο 3, αυτό της επιδημίας, είναι αναπόφευκτο μεσοπρόθεσμα.

Ιταλία: 13 περιοχές κηρύσσονται “κόκκινη ζώνη”

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε πριν από λίγο να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας, και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά.

Πέρα από την Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, ‘Αστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ουσιαστικά, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα. 

Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter