Κορονοϊός – μέτρα: Το ΦΕΚ με τις αναλυτικές οδηγίες

Κορονοϊός – μέτρα: Το ΦΕΚ με τις αναλυτικές οδηγίες

Τα νέα μέτρα προστασίας για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός, δημοσιεύτηκαν σήμερα και επίσημα στην στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για έναν οδηγό με αναλυτικές οδηγίες, αλλά και πως πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες των περιοχών με πολλαπλά κρούσματα.

Στην κορυφή των μέτρων είναι η χρήση μάσκας σχεδόν σε όλους τους χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 5 το πρωί.

Στον ιστότοπο της ΕΡΓΑΝΗΣ είναι διαθέσιμη η φόρμα, την οποία θα συμπληρώνουν οι εργοδότες και θα την δίνουν στους εργαζόμενους που έχουν νυχτερινές βάρδιες και η σχετική φόρμα συμπληρωμένη θα πρέπει να επιδεικνύεται από τους εργαζόμενους σε ελεγκτικά όργανα.

Ωστόσο αν συντρέχουν λόγοι υγείας που κάποιος πρέπει να μετακινηθεί κάποιος μετά τα μεσάνυχτα τότε θα επιτρέπεται να μετακινηθεί κάποιος για να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποιο φαρμακείο.

Ωστόσο, το… παράδοξο είναι ότι με την ισχύουσα απόφαση επιτρέπεται κατά της ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, το take away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα εστίασης.

Δείτε το pdf με τις αναλυτικές οδηγίες:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/24/5f942b2d825e63580d6cb1e4.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter