Κορονοϊός: Μια ανάσα πριν το καθολικό lockdown η χώρα – Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Κορονοϊός: Μια ανάσα πριν το καθολικό lockdown  η χώρα – Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Το καθολικό lockdown δεν ήταν μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης, έλεγε και ξανάλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ίδιο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έλεγε  πως «η Αττική δεν βρίσκεται κοντά σε ένα lockdown», ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η χώρα οδεύει για ακόμα μία φορά προς αυτή την κατεύθυνση αφού οι καθυστερήσεις στο να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα και τα πισωγυρίσματα οδήγησαν τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Το νέο αρνητικό ρεκόρ των 2.646 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ προκαλέσαν σοκ και μούδιασμα αφού η κατάσταση όπως φαίνεται είναι πλέον εκτός ελέγχου. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προχώρησε χθες, σε εισηγήσεις για νέο lockdown προκειμένου να ανακοπεί η «ξέφρενη» πορεία της πανδημίας. Άλλωστε αρκετοί λοιμωξιολόγοι προετοίμαζαν εδώ και καιρό το έδαφος για ένα ολοκληρωτικό lockdown το οποίο όπως λένε είναι και η μόνη λύση αυτή τη στιγμή.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, χθες, ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις σήμερα, «λαμβάνοντας υπόψη του αυτή την εισήγηση», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο κ. Μητσότακης θα ανακοινώσει το δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα.

Τα νέα μέτρα 

Έτσι λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει ένα μοντέλο όπως της Θεσσαλονίκης για όλη την Ελλάδα όπου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από τα καταστήματα τροφίμων δηλαδή: σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, αρτοζαχαροπλαστεία, μανάβικα, ενώ ανοιχτές θα μείνουν οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες, τα pet shop και τα πρατήρια βενζίνης.

 Ανοιχτά θα παραμείνουν επίσης και τα φαρμακεία, ενώ θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery και take away.

Επιπλέον, αναμένεται να κλείσουν όλα τα σχολεία εκτός από τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ενώ επανέρχεται και το μήνυμα στο 13033 για τις μετακινήσεις με τον γνωστό τρόπο.

Τα μέτρα αναμένεται να έχουν ισχύ από το Σάββατο το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει 30 ημέρες. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter