Κορονοϊός-Μυτιλήνη: Γέμισε η πτέρυγα λοιμωδών, 38 κρούσματα σε 11 μέρες

Κορονοϊός-Μυτιλήνη: Γέμισε η πτέρυγα λοιμωδών, 38 κρούσματα σε 11 μέρες

Με 13 κρούσματα (τα τρία αποτέλεσμα ιχνηλατήσεων του ΕΟΔΥ την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ και τα τρία διαγνωσμένα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης) έκλεισε η χθεσινή μέρα. 

Σύνολο κρουσμάτων που έχουν διαγνωσθεί από τη Δευτέρα 12 Αυγούστου όταν και ξέσπασε αυτό το κύμα της νόσου μέχρι σήμερα 23 Αυγούστου το πρωί, 38.Τα περισσότερα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στην πτέρυγα λοιμωδών (δυναμικότητας έξη κρεβατιών) που γέμισε και στην Α παθολογική κλινική (δυναμικότητας 16 κλινών) που πλέον λειτουργεί ως κλινική μόνο για ασθενείς με κοροναϊό, νοσηλεύονται ήδη εννέα άτομα.

Ένας ακόμα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Ιδρύματος. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ένας από τους τέσσερις διαπιστωμένους ασθενείς (10 στους 38) χρειάζεται νοσοκομειακή φροντίδα. Και αυτό με ισχυρή την πιθανότητα σύμφωνα με τους γιατρούς το ποσοστό αυτό να αλλάξει προς το χειρότερο!

Ας σημειωθεί ότι από χθες Σαββάτο έκλεισαν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου προκειμένου να απολυμανθούν και να ελεγχθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά αφού μια 45χρονη νοσηλεύτρια εργαζόμενη εκεί απεδείχθη ότι νοσεί. Το σύνολο των τακτικών χειρουργείων της επόμενης εβδομάδας αναβλήθηκαν και χειρουργικά αντιμετωπίζονται μόνο έκτακτα περιστατικά.

Η Πολιτεία είναι… αλλού

Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η τακτική του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας δια του αρμόδιου ΕΟΔΥ να αποκρύπτουν τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν τη διάδοση της νόσου στη Λέσβο. Από το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου μέχρι και χθες 22 Αυγούστου το μεσημέρι είχαν διαγνωσθεί 16 κρούσματα. Χθες το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις δύο!

Μηδενική αποδεικνύεται και η δυνατότητα να ιχνηλατηθούν οι επαφές των ήδη ασθενών από τον ΕΟΔΥ με τη λήψη δειγμάτων να γίνονται στο δρόμο σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Με μηδενική προετοιμασία αν και η πανδημία είναι γνωστή από το Φεβρουάριο ο ΕΟΔΥ στη Λέσβο δείχνει να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ή να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του. Πλήρης έλλειψη προετοιμασίας με ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μια κατάσταση που δείχνει πως το πρόβλημα ελλείψει ιατρικών πράξεων και μέτρων προστασίας θα γιγαντωθεί σε βάρος της δημόσιας υγείας!

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι οι 12 ιχνηλατηθέντες ως επαφές αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού που διαγνώσθηκε ασθενής την περασμένη Τετάρτη θα εξετασθούν …αύριο Δευτέρα! Στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ) όπου γίνονται οι δειγματοληψίες έχει προγραμματισμένες εξετάσεις μέχρι και την ερχόμενη Πέμοτη. Επαναλαμβάνουμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και την υποδομή να αντιμετωπισθεί η πανδημία.

Πηγή stonisi.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter