Κορονοϊός: Νέα «καμπανάκια» – Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές – Αύγουστος με εξάρσεις και υφέσεις (Video)

Κορονοϊός: Νέα «καμπανάκια» – Παγώνη: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές – Αύγουστος με εξάρσεις και υφέσεις (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Σε έξαρση βρίσκεται η πορεία της πανδημίας με την αυξημένη διασπορά του ιού στην κοινότητα να προκαλεί, εκτός από ανησυχία στους ειδικούς, και αύξηση των νοσηλειών λόγω Covi19.

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι, η αύξηση που έχει καταγραφεί στις εισαγωγές των νοσοκομείων ξεπερνά το 40%, ενώ κρεβάτια non- covid έχουν μετατραπεί σε covid σε όλα τα νοσοκομεία. «Γίνεται ένας πανικός», είπε ενώ υπογράμμισε ότι τα κρούσματα στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δηλώνονται.

Στο μεταξύ, υποστήριξε ότι οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι μεταλλάξεις Όμικρον ΒΑ4/5, τις οποίες ωστόσο χαρακτήρισε λιγότερο επικίνδυνες αλλά πιο μεταδοτικές.

Αναφερόμενη στη χρήση μάσκας, τόνισε: «πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας» ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό τόσο εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς . «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», είπε.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή της πως τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις ωστόσο ότι δεν χρειάζεται να επικρατήσει πανικός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter