Κορονοϊός: Νέα σκληρά μέτρα ανακοίνωσε ο Τζόνσον – Παμπ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 10

Κορονοϊός: Νέα σκληρά μέτρα ανακοίνωσε ο Τζόνσον – Παμπ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 10

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι όπου αυτό είναι δυνατό και έδωσε εντολή στα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν νωρίς στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το γρήγορα επιταχυνόμενο δεύτερο κύμα της επιδημίας της COVID-19 με περιορισμούς που θα διαρκέσουν πιθανώς έξι μήνες.

Μετά την προειδοποίηση των επιστημόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί πολύ αν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, ο Τζόνσον δεν προχώρησε στην ανακοίνωση ενός νέου, πλήρους lockdown, όπως είχε κάνει τον Μάρτιο, αλλά είπε πως θα αναληφθεί περαιτέρω δράση αν η ασθένεια δεν κατασταλεί.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να αναπτύξουμε μεγαλύτερη δύναμη πυρός με σημαντικά μεγαλύτερους περιορισμούς», είπε ο Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων έπειτα από έκτακτες συναντήσεις που είχε με υπουργούς και ηγέτες των αποκεντρωμένων κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Θα μπορέσουμε να το αποτρέψουμε μόνο αν τα νέα μέτρα μας λειτουργήσουν και η συμπεριφορά μας αλλάξει».

Είπε πως η Βρετανία έχει φθάσει ένα επικίνδυνο σημείο όπως χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία.

«Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας στην ανάπτυξη εμβολίων, θεραπειών, νέων μορφών μαζικών διαγνωστικών ελέγχων, αλλά, αν δεν έχουμε χειροπιαστή πρόοδο, θα πρέπει να θεωρήσουμε πως οι περιορισμοί που ανακοίνωσα θα παραμείνουν σε ισχύ ίσως για έξι μήνες».

Μερικές μόνο εβδομάδες αφότου κάλεσε τους πολίτες να αρχίσουν να επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, ο Τζόνσον συνέστησε στους εργαζομένους σε γραφεία να παραμείνουν στο σπίτι εάν μπορούν. Είπε ότι όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και άλλοι χώροι φιλοξενίας θα κλείνουν από την ερχόμενη Πέμπτη στις 10.00 μ.μ. και ότι θα επιτρέπεται μόνο η εξυπηρέτηση καθημένων.

«Λυπάμαι που αυτό μπορεί να πλήξει πολλές επιχειρήσεις που μόλις είχαν αρχίσει να στέκονται πάλι στα πόδια τους», είπε.

Η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη στους περισσότερους χώρους, στις επιχειρήσεις που δεν θα τηρούν τους κανόνες θα επιβάλλονται πρόστιμα, και θα υπάρξει αυστηρότερη επιβολή του νόμου για τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται, είπε, ενώ ο στρατός μπορεί να κληθεί ώστε να βοηθήσει να αποδεσμευθεί η αστυνομία.

Ωστόσο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοικτά.

Τόνισε παράλληλα ότι θα αυστηροποιήσει τον λεγόμενο «κανόνα των έξι».

Ο Τζόνσον θα απευθυνθεί στους Βρετανούς στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter